Smash for fun is een club die als hoofddoel heeft: plezier maken, met badminton als belangrijkste middel om dit te verwezenlijken. Maar ook activiteiten voor jong en oud, zowel sporter als niet-sporter. Heb je een vraag over onze clubwerking? Contacteer ons via info@smashforfun.be, of kom gewoon langs op 1 van onze speelavonden. Volwassenen die komen proberen hoeven niets te laten weten, bij jeugdspelers hebben we graag een seintje vooraf, zodat we de trainer kunnen inlichten. Alle speelmomenten kunnen jullie vinden via onze agenda.

 

Sportieve groetjes,

Het bestuur van Smash for fun

Enkele spelregels om onze badmintonavonden vlot te laten verlopen:

  • Ben je de eerste die toekomt? Je kan dan al de netten beginnen opzetten, andere vroege vogels zullen je snel te hulp schieten.
  • Iedereen is welkom op onze club, zowel beginnende badmintonners als ervaren rotten. Iedereen speelt dan ook met iedereen. Wordt er nog een vierde vrouw/man gezocht op een veldje? Bied je dan spontaan aan! Als beginner in een groepje ervaren spelers krijg je zo de kans om wat tips & tricks bij te leren; als ervaren speler bij een groepje beginnende spelers kan je jouw kennis en kunde delen.
  • Bij ons wordt er doorgaans naar een set gespeeld. Is er niet veel volk aanwezig, dan heb je de mogelijkheid om nog een tweede (en derde) set te spelen, maar ga toch even van het veld om te wisselen om zo ook andere spelers de kans te geven.
  • Enkels zijn toegestaan wanneer een veldje voortdurend vrij blijft. Ben je aan het enkelen en zijn er toch nog spelers die graag willen dubbelen, geef dan de dubbel voorrang, en werk je enkel later af. In het laatste halfuur van een speelavond is hier vaak mogelijkheid toe.
  • Heb je als laatste gespeeld? Neem dan de kar en berg de netten, paaltjes en pluimen netjes op. Let er ook op dat de kast altijd op slot is en op zijn plaats teruggezet wordt.

 

Veel badmintonplezier!

Voorzitter: Mikal Van Waeyenberghe

Penningmeester: Merel Wauters

Secretaris & API-contactpersoon (*): Manon Cambron

Jeugdvoorzitter: Shane Herssens

Recreantenverantwoordelijke: Yannik Schram

Competitieverantwoordelijke: Glenn Latomme

Events: Shauni Goethals

Ere-voorzitter: Erik De Vrieze

 

Onze bestuursleden kan je steeds aanspreken op een speelavond of via hun mailadres: voornaam@smashforfun.be

(*) Bij de API kunnen jonge sporters, ouders, trainers, begeleiders of andere betrokkenen terecht met een vraag, bezorgdheid of melding in verband met een vermoeden of klacht over fysieke of seksueel grensoverschrijfdend gedrag, pestgedrag of andere ethische kwesties. De API is iemand die discreet kan handelen en onafhankelijk kan werken.

Wil je meer weten over wat ons Aanspreekpunt Integriteit bij Smash for Fun (kortweg club-API) doet? Bekijk dan zeker eens volgende link: Aanspreekpunt integriteit API | De Ambrassade

Speelmoment

Jeugd is de toekomst. Vandaar dat we ook bij Smash for Fun investeren in onze jonge spelers en speelsters. Zij kunnen op woensdag en zaterdag in de sporthal van Lembeke terecht om kennis te maken met badminton. De boog hoeft natuurlijk niet altijd gespannen te staan, dus ook andere sporten zoals basket, voetbal, hockey kunnen ter afwisseling aangeboden worden.

We verdelen onze jeugdspelers in 2 groepen volgens niveau en leeftijd, maar hierop kunnen wel uitzonderingen gemaakt worden (bv. vriendjes van verschillende leeftijd die samen willen blijven…). Alle groepen trainen op woensdag en zaterdag. Wanneer exact is terug te vinden in de agenda.

De jongste groep (vanaf 9 jaar tot ongeveer 12 jaar) leert in eerste instantie spelenderwijs omgaan met een shuttle en een racket, vervolgens maken ze kennis met de verschillende basisslagen en -technieken onder begeleiding van onze trainers. Het hoofddoel bij deze groep is tonen hoe leuk badmintonnen is.

Bij de oudere groep worden de basisslagen verder uitgewerkt en worden nieuwe slagen ingeoefend. Verder komt ook speltactiek aan bod tijdens deze training en krijgen onze spelers de kans om hun eigen speelstijl beter te leren kennen en te verfijnen. Bij deze groep komt ook het spelen van wedstrijdjes meer aan bod. Zo worden alle oefeningen omgezet naar het ‘echte’ werk.

In onze clubkast zijn racketjes voorhanden die door spelers van beide groepen gebruikt mogen en kunnen worden, we raden wel aan om een eigen racket aan te schaffen.

Trainers

Onze club heeft een leuke mix van zowel jonge als ervaren trainers. Ze hebben allemaal een trainerscursus gevolgd en het VTS-diploma van “Initiator badminton” of "trainer B" behaald, en proberen de jeugdspelers op een leuke en enthousiaste manier de verschillende slagen en technieken aan te leren.

JBC-toernooien

Smash for Fun stelt zich met trots voor als een van de organisatoren van JBC-toernooien. JBC staat voor Jeugd Badminton Circuit. De bedoeling van dit initiatief is om jonge spelertjes de kans te geven zich te meten aan andere spelers, maar ook om op een leuke, sportieve manier in contact komen met ‘toernooitjes’, zonder dat hierbij een bepaald niveau vereist is. We moedigen elke speler aan deel te nemen, want vooral een leuke match spelen en supporteren voor elkaar staat hier centraal.

Elke maand vindt er op een van de deelnemende locaties in de Noordelijke helft van Oost-Vlaanderen een JBC-toernooi plaats. Wij roepen dan ook onze jeugdspelers op om mee te doen aan deze toernooien, die een mooie gelegenheid zijn om bij te leren en spelers van andere clubs te leren kennen.

Lidgeld

Bij smash for fun krijg je heel wat voor je lidgeld: verzekering, lidgeld bij Badminton Vlaanderen en lidgeld bij Provinciaal Badminton Oost-Vlaanderen, trainersvergoedingen, de zaal, licenties, coaching op toernooien, … 

Een herinschrijving gebeurt steeds in augustus/september, waar men het bedrag betaalt van een volledig seizoen. Elk nieuw lid schrijft zich in tot het einde van het seizoen. De lidgelden zijn degressief naarmate het seizoen vordert. Voor de actuele prijzen verwijzen we jullie graag door naar de pagina "lidgelden". 

Aanspreekpunt Persoonlijke Integriteit

Bij het API kunnen jonge sporters, ouders, trainers, begeleiders of andere betrokkenen terecht met een vraag, bezorgdheid of melding in verband met een vermoeden of klacht over fysieke of seksueel grensoverschrijfdend gedrag, pestgedrag of andere ethische kwesties. Het API is iemand die discreet kan handelen en onafhankelijk kan werken.

Voor onze jeugdspelers en ouders zijn de trainers uiteraard ook aanspreekbaar voor dergelijke zaken.

Aarzel dus zeker niet om één van bovenstaande personen te contacteren als je met iets zit of je niet goed in je vel zou voelen. 

Meer info en wie onze API is, kan je vinden op onze link: Aanspreekpunt Persoonlijke Integriteit

Wat houdt het in?

Recreatief staat voor plezier. En je hoeft geen topspeler te zijn om plezier te maken! Onze club is een echte recreantenclub, waar je alle niveaus terug zal vinden. Van beginners tot gevorderden, iedereen is welkom bij ons!

Op training worden de ploegjes voor een wedstrijd op het moment zelf samengesteld. Dit gebeurt spontaan en er wordt goed opgelet dat niemand uitgesloten wordt. Nieuwkomers worden zeker uitgenodigd om te spelen, dus langskomen is de boodschap!

Je krijgt de kans om drie keer te testen zonder te betalen. Je hoeft jezelf dus niet aan te kondigen of meteen lid te maken, maar je kan wel al even de sfeer komen opsnuiven en eens kijken of onze club iets voor jou is. Neem je toch liever eerst contact op met ons, stuur dan een mailtje naar "info@smashforfun.be".

Speelmomenten

De actuele speelmomenten kunnen jullie vinden in onze agenda. 

Recreantentoernooien

Recreatief spelen wil natuurlijk niet zeggen dat je niet graag eens “voor echt” speelt en jouw badmintonkunnen meet met onbekende tegenstanders. Daarom organiseren verschillende badmintonclubs recreantentoernooien. Hiervoor heb je geen ranking nodig, je schrijft je in volgens jouw niveau (vaak keuze tussen: beginner – matig – goed – sterk – zeer sterk). Wij proberen jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de recreantentoernooien bij ons in de buurt.

Ook wij organiseren jaarlijks ons eigen tweedaags recreanten- en jeugdtoernooi, het befaamde kersttoernooi. Dit pouletoernooi vindt telkens plaats in het laatste weekend voor kerstavond. Spelers van zowel onze club als andere clubs zijn welkom voor een gezellig weekend vol badminton en sfeer. Er wordt voor alle deelnemers een kleine attentie voorzien en een mooie prijs voor de poulewinnaars.

Lidgeld

Bij smash for fun krijg je heel wat voor je lidgeld. Onder andere: verzekering, lidgeld bij Badminton Vlaanderen en lidgeld bij Provinciaal Badminton Oost-Vlaanderen, jaarlijks een gratis lessenreeks, de zaal, licenties en niet te vergeten: de sfeer van Smash for Fun!

Een herinschrijving gebeurt steeds in augustus waar men het bedrag betaalt van een volledig seizoen. Elk nieuw lid schrijft zich in tot het einde van het kalenderjaar. De lidgelden zijn degressief naarmate het seizoen vordert. Voor de actuele prijzen verwijzen we jullie graag naar onze pagina "lidgelden". 

Competitie is voor spelers die graag een extra uitdaging op het veld aangaan en bereid zijn om daarvoor meerdere avonden in het jaar vrij te houden. Van zodra je competitie of officiële toernooien speelt, krijg je een ranking (12 tot en met 1). Deze geeft jouw niveau weer, met "12" als beginner en "1" is nationale top.

De vaste competitiedag voor de thuiswedstrijden is zaterdag, maar ook op vrijdag kan er sporadisch eens een competitiematch plaatsvinden. Dit wil echter niet zeggen dat er elke vrijdag en/of zaterdag gespeeld wordt.

Trainingen

Bij Smash for Fun trainen spelers zichzelf door op speeldagen uitdagende matchen te spelen. Er is geen betere manier om je badmintonspel te verfijnen dan tegen betere spelers te spelen. En zo hebben we er een hele reeks in de aanbieding.

Why so serious?

Competitie spelen bevat dan wel het competitieve aspect, maar naar analogie met onze naam, blijft de goede sfeer centraal staan. Logischerwijze geven spelers zich 100% om de overwinning te behalen, maar een verlies laten we niet aan ons hart komen. Competitie is vooral de perfecte manier om bij te leren en te verbeteren. Wij dragen fair play hoog in het vaandel! Een sporadische boze blik op het veld wordt achteraf weggespoeld op de after-badminton, waarbij mede- en tegenstanders samen een pintje drinken en gezellig napraten.

Supporters zijn bij ons ook altijd welkom! Na elke thuiswedstrijd wordt drank en spijs voorzien. Daar mag je als supporter zeker ook mee van genieten! Aanmoedigingsliederen, vlaggen en banners zijn overigens ook toegelaten.

Competitieploegen

Smash for Fun beschikt over zowel heren- als damesploegen en ook voor gemengde competitie kan je bij ons terecht. Meer informatie over onze huidige teams, zoals de spelers, hun klassement, de resultaten en de ranking, vind je op toernooi.nl.

Elk team beschikt over een ploegkapitein die verantwoordelijk is voor het bijeenroepen van zijn manschappen, het maken van de opstelling, het regelen van vervoer, administratie en versnaperingen voor na de wedstrijd… Interesse om een van onze teams te vervoegen? Alles wordt gecoördineerd door onze competitieverantwoordelijke, Glenn Latomme (glenn@smashforfun.be).

 

Lidgeld

Je krijgt bij Smash for fun heel wat voor je lidgeld. Naast de voordelen die de recreanten hebben, zit ook het volgende in dit lidgeld: competitielicentie per speler en per ploeg, extra verzekering, veren shuttles tijdens de wedstrijden, na de wedstrijd een drankje en hapjes en uiteraard: de sfeer van Smash for Fun!

Let op: alleen huidige spelers kunnen zich inschrijven tot competitiespelers. Ben je een recreant en wil je competitie spelen? Super! Laat dit even weten aan Glenn Latomme (glenn@smashforfun.be) en hij bekijkt samen met het bestuur wat we kunnen doen. Spelers die nog nooit in onze club gespeeld hebben, vragen we om eerst als recreant in te schrijven. Bij een nieuw competitieseizoen kunnen we dan bekijken wat mogelijk is.

Voor de actuele prijzen verwijzen we jullie graag door naar onze pagina "lidgelden".

Binnenkort
  July 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Verjaardagen
22/07
Hilde Temmerman
24/07
Emile De Kinne

© website powered by Twizzit.com