Juni 2020

Speelweek 22/06-28/06

We gaan de laatste volledige speelweek van juni in. Na volgende week maandag nemen we opnieuw een maand pauze, deze keer vrijwillig 😉 We hopen dat iedereen zich deze maand al eens heeft kunnen smijten. Zo niet, hier is je volgende kans! Voor de jeugdspelers is het vrijdag het laatste speelmoment, grijp ze met beide handen. 

 • Maandag: 19u30-21u00 / 21u05-22u35
 • Donderdag: 19u30-21u00 / 21u05-22u35
 • Vrijdag: 19u00-20u30 (enkel jeugd!) / 20u35-22u05

We vragen jullie om jezelf eerst maar op twee shiften in te schrijven. Wanneer een speelshift vrij leeg blijft, mag je jezelf meerdere keren inschrijven. Zit een speelshift vol, zet je dan onderaan de opmerking op de ‘reservelijs

Speelweek 15/06-21/06

We mogen zeggen dat de eerste testweek bijzonder goed is meegevallen. We willen alle spelers bedanken voor het invullen van de inschrijvingslijst, maar ook voor het goed opvolgen van de regels en het tijdig toekomen en verlaten van de zaal. Een oprechte dankjewel!

De shifts voor de komende weken blijven hetzelfde:

 • Maandag: 19u30-21u00 / 21u05-22u35
 • Donderdag: 19u30-21u00 / 21u05-22u35
 • Vrijdag: 19u00-20u30 (enkel jeugd!) / 20u35-22u05

We werken verder met de Google Spreadsheet. We sturen jullie elke week een nieuwe mail met hierin een nieuwe link. Vanaf dan kan er opnieuw ingeschreven worden. Dezelfde voorwaarden blijven gelden: geen inschrijving = niet welkom in de zaal. Wanneer je je wel inschrijft maar niet komt opdagen, weet dan dat je de kans op spelen van een andere sportieveling afneemt. De Google Spreadsheet invullen is dus VERPLICHT en na te komen!

Helaas is het voor ons ook nog een beetje zoeken naar een systeem. Daarom moeten we met spijt in het hart laten weten dat de reeds ingevulde spelers voor komende speelweek zich zullen moeten herinschrijven op onderstaande link. Enkel de lijst van jeugdspelers hebben we overgenomen. We willen graag iedereen tegelijk de kans geven om in te schrijven en dit was momenteel niet het geval. 

We vragen jullie om jezelf eerst maar op twee shiften in te schrijven. Wanneer een speelshift vrij leeg blijft, mag je jezelf meerdere keren inschrijven. Zit een speelshift vol, zet je dan onderaan de opmerking op de ‘reservelijst’. 

Hervatting speelavonden juni

Goed nieuws! We mogen opnieuw spelen! Jullie hebben het nieuws waarschijnlijk ook op de voet gevolgd en vanaf maandag vliegen we er weer in. We spelen op maandag, donderdag en vrijdag in shiften van, jawel, anderhalf uur ?

 • Maandag: 19u30-21u00 / 21u05-22u35
 • Donderdag: 19u30-21u00 / 21u05-22u35
 • Vrijdag: 19u00-20u30 (enkel jeugd!) / 20u35-22u05

Zoals te verwachten was, zullen er heel wat regeltjes gevolgd moeten worden en we sommen deze graag voor jullie op. Hou jullie vast aan de takken van de bomen, want hier gaan we:

 • Max. 20 spelers per shift (incl. begeleider)
 • Dubbelspel is toegestaan (ook hier afstand houden!)
 • Geen douches en kleedkamers ter beschikking (in kledij toekomen, na speelshift onmiddellijk de sporthal verlaten of een verfrissend drankje nuttigen bij Luc)
 • Geen fysiek contact toegelaten
 • Te allen tijde 1,5 meter afstand houden (op het veld, in de gang, wanneer je pauzeert, ALTIJD)
 • 5 min. voor de volgende speelshift moet de speelzaal leeg zijn (volg hierbij de instructies van de begeleider)
 • Wachten voor de tweede shift doe je in de gang langs de kleedkamers op 1,5 meter afstand
 • Voorzie je eigen racket (de club leent er momenteel geen uit)
 • Voorzie je eigen flesje water met je naam of herkenbaar label op
 • Van kant wisselen gebeurt in wijzerzin
 • Geen banken plaatsen

Wij voorzien shuttles en desinfecterende gel voor jullie. Gebruik dit! Ontsmet de shuttle en jullie handen voor en na elke gespeelde match. 

Hoe gaan we dit aanpakken?
We gaan werken met een Google Spreadsheet waar je je op kan inschrijven. Geen inschrijving = niet welkom in de zaal. Wanneer je je wel inschrijft maar niet komt opdagen, weet dan dat je de kans op spelen van een andere sportieveling afneemt. De Google Spreadsheet invullen is dus VERPLICHT en na te komen!

We vragen voor de speelavonden in juni geen bijdrage. De eerste week is ook voor ons een testweek, dus vragen we je om je deze week slechts op twee speelmomenten in te schrijven. Dit is ook om iedereen de kans te geven nog eens te komen spelen. Volgende week voorzien we jullie dan van verdere informatie voor de komende weken.

Wij zijn als bestuur verantwoordelijk voor de goede werking en we rekenen op het gezond verstand van alle leden. Spreek elkaar of de begeleider dan ook aan wanneer je niet akkoord gaat met het gedrag van een speler. De boetes zijn bijzonder hoog en wanneer bij een controle blijkt dat we de regels niet volgen, zal het seizoen opnieuw worden stopgezet.

Bestellen clubkledij

Het lijkt misschien een beetje raar dat we jullie meteen de kans aanbieden om opnieuw clubkledij aan te kopen. We gaan met deze tweede bestelronde in op de vraag van enkele leden die graag een extra T-shirt, short of rokje willen bestellen. Via de bestelknop hieronder kun je deze keer naast polo’s, T-shirts en shorts, ook rokjes en verschillende types trainingsvesten bestellen. Ook andere sportartikelen zijn mogelijk, maar hiervoor contacteer je best even de verantwoordelijke van onze clubshop (yannik@smashforfun.be). De prijzen van alle clubkledij kun je vinden in de Google Form (het bestelformulier).

Helaas is het bij deze bestelronde NIET mogelijk de kledij te passen in de sporthal. Onze excuses voor het ongemak, maar we kunnen de nodige hygiënische maatregelen hiertoe niet garanderen. En we houden jullie liever allemaal gezond ?

Let op: alleen na betaling is de bestelling definitief. Uiterste datum van bestellen is zaterdag 20 juni.

We kijken er alvast naar uit om jullie binnenkort allemaal terug op het veld te zien!


Mei 2020


April 2020

Ook tijdens deze coronacrisis zit Smash for Fun niet stil. Er worden heel veel ‘Sport in uw kot’-initiatieven op poten gezet en wij wouden graag mee op de trein springen!

Aan onze filmeditskills moet nog gewerkt worden, maar we hopen dat jullie met onderstaande challenges toch een aantal middagen zoet zijn.

Indoor badminton challenge

We hebben tot nu toe al heel veel geluk gehad met het weer, maar deze challenge kun je zelfs op de meest druilerige dagen uitproberen.

Wat heb je nodig? Zoveel mogelijk pluimen, je racket en een glas waar een pluim in past. Zet het glas op de grond en ga er 5 meter van staan.
En nu? Sta klaar met een backhand service en probeer de pluim rechtstreeks in het glas te krijgen (dus stiekem niet zoals Boris of Shauni, maar ssssttt ?)!

Onmogelijk?! Wij probeerden het met een aantal al even uit.
Tip: film jezelf – de ‘YES, het is gelukt’-reacties zijn zalig! ?

Indoor badminton challenge

‘Keep it up’-challenge

Dit is een uitdaging waarmee we elke Smash for Funner nog eens in haar of zijn nieuwe T-shirt willen zien blinken. Heb je de uitdaging ontvangen, schiet je nog eens in ons shirt, ga de uitdaging 100% aan en nomineer 3 personen via Facebook. Wij hopen heel veel leuke filmpjes te mogen zien!

‘Keep it up’-challenge

Tabata challenge


Wil je het liever iets intensiever? No problemo! Dan is er deze tabata voor jullie! Een tabata is een korte, intensieve work-out van 7 minuten, waarbij je 20 seconden een oefening doet en 10 seconden pauze krijgt.

Sounds easy? ? Neem dan snel twee pluimen en je racket bij de hand en bekijk het filmpje!
De tabata van Merel is zo zwaar dat de website het filmpje niet aankon. Klik even op deze link: ‘tabata‘ om aan de work-out te kunnen beginnen.

‘Pick it up’-challenge

Geen zin in zweetdruppeltjes? Probeer dan deze oefening een keer. We hebben allemaal wel al eens als een onnozelaar achter een pluim moeten lopen die we per se wouden opscheppen in plaats van op te rapen, niet?

Dankzij Kyrlyn worden we allemaal ware ‘pluimschepprofessionals‘.

‘Pick it up’-challenge

Maart 2020

Melissa & Kevin

Maak kennis met deze twee cuties! Nog maar lid sinds september 2019, maar al helemaal geïntegreerd bij Smash for Fun. Hou jullie vast, want dit is het langste interview tot nu toe. Geloof het of niet, het zijn twee mensen die heel graag babbelen ?

Jullie speelden hiervoor bij een Gentse club. Wat zijn de grootste verschillen tussen een ‘stadsclub’ en een iets ‘landelijkere’ club?
Kevin: hier is het wel leuker, toegankelijker ook. In Gent duurt het vrij lang tegen dat je een kliekje hebt, maar hier gaat het vrij snel dat iedereen je eens aanspreekt.

Melissa: hier zijn de mensen vriendelijker en ‘menselijker’ *lacht*. Iedereen zegt hier een goeiedag tegen elkaar, daar waar het in Gent een stuk individueler is. Maar we kenden hier ook wel al redelijk wat mensen op voorhand. Dat is misschien wel een klein voordeel geweest.


Kevin: de activiteiten en eventjes, zo heb je de kans om buiten het badmintonnen de mensen ook wat beter te leren kennen. We waren bijvoorbeeld net lid toen we naar het clubfeest gingen, maar het was tof om ‘er al bij te horen’ ?

Melvin: de cafetaria die open is, het clubtruitje dat voor alle leden is en niet enkel voor competitiespelers. In Gent speelde we ook altijd een volledige wedstrijd en hier maar een set per keer. Hierdoor kun jij bij Smash for Fun veel meer spelen en afwisselen van mede- en tegenspelers.

We weten graag wie we interviewen ? Wat doen jullie in het dagelijkse leven?
Kevin: ik bouw robots! Mopje! Ik ben sales area manager bij FANUC, ik onderhoudt relaties met systeem integratoren die robots inzetten om oplossingen te bouwen voor allerhande bedrijven. Naast badminton ben ik vooral bezig met het huis. We hebben net gebouwd en daar moet hier en daar wel nog wat gebeuren. Ik speel ook vaak Magic met mijn vriendjes.

Melissa: Hij is wel handig en een goeie doe-het-zelver ?

Melissa: Ik werk bij ArcelorMittal als pioneer automation en E-service, maar ook als SAP-helpdesk voor Europa. Thuis kijk ik best veel Netflix, ook daar kan ik helpdesk voor spelen indien nodig. Vroeger zat ik ook bij de scouts, de SJIM. Dat is een jeugdbeweging voor jongeren met een beperking van 6 tot 26 jaar. Ik ga af en toe nog eens gaan helpen op evenementen en activiteiten met die gastjes. En ik kook ook best graag.

Kevin: Meli kan ook echt heel lekker koken!

Jullie hebben ook meegeholpen met hapjes maken voor de Nieuwjaarshappening, waarvoor nogmaals 10.000 dankjewelletjes! Hoe hebben jullie dit evenement ervaren?
Melissa: hapjes maken vind ik altijd wel leuk, maar sowieso ook om te helpen. Als ik kan helpen, doe ik dat graag. Het is trouwens ook heel tof om mensen blij te maken met eten ?

Kevin: ik was blij dat ik die dag een beetje kon rondlopen. Ik was blij dat ik (zelfs met een katerhoofdje) kon bijdragen aan de ‘community’. Ik heb vroeger vaak in de horeca gestaan, dus als ik werk zie, wil ik helpen. Die avond speelde ik ook voor het eerst ‘Jeneverbadminton’. De regels waren wel wat flue, maar dat maakte de sfeer ook wel wat.

We kunnen jullie meestal ook op de afterbadminton vinden. Was het vreemd om tussen een bende ‘onbekenden’ te gaan zitten en over koetjes en kalfjes te praten?
Melissa: neen, totaal niet. Het op voorhand kennen van een aantal mensen, helpt hier natuurlijk wel een beetje.

Kevin: er heerst een heel welkom gevoel als je naar boven komt. Je mag ook gewoon zijn wie je bent. Wil je stil zijn, dan luister je mee naar de verhalen. Heb je iets te delen, je zal sowieso wel iemand vinden om mee te babbelen. En alles is oké. Ga je weg na één drankje of blijf je tot na 12 uur, maakt niet uit.

Helaas ben jij al een tijdje out door een blessure, Melissa. Wat is er juist gebeurd?
Melissa: ik heb een stap opzij gezet en toen ging het mis. Euh, wacht, ik bedoel: ik maakte een driedubbele salto om die ene pluim nog te hebben, maar bij de landing ging het helemaal fout! Kort samengevat: de aanhechting tussen de achillespees een kuitspier is gescheurd…

Tips voor een spoedig herstel voor andere ongelukkigen?
Melissa: De vloer zou minder vuil mogen liggen, want daardoor ben ik uitgegleden. Maar op het moment zelf: direct ijs en als je kan je been naar omhoog leggen. Als je hier in de sporthal iets voorhebt, best eerst de huisartsenpost bellen (1733) en een doorverwijzing naar spoed vragen. Het bespaart je wat tijd en een twintigtal euro’s. En vraag onmiddellijk een verzekeringsformulier aan een van de bestuursleden, zodat je dit snel in orde kan brengen.

Door Melissa haar blessure kom jij nu natuurlijk vaak alleen spelen. Vind je het moeilijk om zonder partner toe te komen?
De cutiepie: nee, het is moelijker om thuis te vertrekken dan om hier toe te komen, want dan moet ik Meli achterlaten…

En het typische laatste vraagje om dit interview af te sluiten: ‘Hoe zouden jullie Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?’
Kevin: een aangename warme badmintonclub waar je snel opgenomen wordt door de groep.

Melissa: een club waar niets moet en alles mag. Wil je spelen, hup op het veld. Wil je babbelen, dan staan er bankjes en als je het echt, echt beu bent, kun je naar boven naar de cafetaria ?

Na dit interview moeten de keeltjes inderdaad even gesmeerd worden Рsant̩!

Maatregelen naar aanleiding van COVID-19

Naar aanleiding van COVID-19 en in samenspraak met het gemeentebestuur Kaprijke zijn we als club genoodzaakt om maatregelen te nemen. We hebben als bestuur besloten deze maatregelen vanaf 13 maart tot en met 19 april te laten gelden.
Met spijt in het hart delen we jullie volgende afgelastingen mee:

Volwassenen:

 • Alle speelavonden
 • Alle PBO-competitie
 • Alle thuismatchen Meetjeslandcup
 • Quiz for Fun 21 maart

Jeugd:

 • Alle jeugdtrainingen
 • Alle JBCM
 • Jeugdweekend 12-14 april

Sommige evenementen worden verplaatst, voor andere is een alternatief ter vervanging mogelijk, andere activiteiten blijven afgelast. We houden jullie op de hoogte wanneer we nieuwe informatie hebben.

Alvast bedankt voor jullie begrip en zorg goed voor jezelf en de mensen rondom jou.

Documenten terugbetaling mutualiteiten

Het is altijd fijn om wat centjes terug te krijgen als beloning voor je sterke sportprestaties! Wel, wij helpen jullie daar graag bij. De documenten om je terugbetaling van het ziekenfonds in orde te brengen staan online.
Je kan ze terugvinden door op onderstaande knop te klikken.

Wij vragen jullie om volgende stappen te doorlopen:

 • Downloaden
 • Kies de juiste pagina om af te drukken
 • Alle clubgegevens zijn reeds ingevuld
 • Vul je eigen gegevens in
 • Vul het bedrag in die je overschreef op onze rekening
  (55 vrijdagspeler, 85 recreant, 95 jeugd of 120 competitie)


Februari 2020

Quiz for Fun 21/03


Zin om nog eens te quizzen? Of gewoon in een gezellige avond waarbij je hersencellen toch af en toe op de proef gesteld worden?

Goed nieuws! Ook dit jaar is er de Quiz for Fun!

Waar?
Bartourcourt, Lembeke-Dorp 28
Wanneer?
Zaterdag 21 maart 2020
Hoe laat?
Deuren open vanaf 19u15, de eerste vraag om 19u45

Wil je graag meedoen? Zoek dan snel een ploegje van 3 tot 5 personen, verzamel €25 inschrijvingsgeld en schrijf je nog snel in via inschrijvingen@smashforfun.be mét vermelding van ploegnaam.

Het leven is voor de rappe, want plaatsen zijn beperkt en de inschrijvingen gaan vlot! ?

Keizertoernooi 28/02


Ben jij klaar om onze nieuwe badmintonkeizer te worden? Schrijf je dan snel in voor dit evenementje.

Op vrijdag 28 februari organiseren we het volgende keizertoernooi. We starten om 20 uur met opwarmen en spelen waarschijnlijk tot 22u30. Het blad om in te schrijven is terug te vinden bij Belinda of in de clubkast. De inschrijvingen zijn beperkt tot 36 spelers.

Wat is dat, een keizertoernooi?
Tijdens een keizertoernooi worden (liefst) vooraf poules gemaakt via het inschrijvingsblad. In die poule worden er in verschillende duo’s enkele matchen gespeeld op tijd, achteraf wordt de score genoteerd. Er wordt dus niet tot 21 gespeeld, maar doorgespeeld tot het tijdsignaal afgaat. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar je zal zien dat het een heel gemakkelijk systeem is.

Infoavond voor competitie 05/03

Competitie spelen is leuk en uitdagend! Meestal toch ? Soms is de tegenstand gewoonweg te sterk, ligt de sporthal van de tegenstander behoorlijk ver weg of spelen ze op een maandagavond competitie (de zotten! ?). Maar competitie spelen is ook uitkijken naar de volgende wedstrijd, eens goed zweten, supercontent zijn bij winst of bij zotgoede matchen en achteraf bijkletsen in de cafetaria met een hapje en drankje.

Bij Smash for Fun hebben we voor zij die extra uitdaging zoeken 2 mogelijkheden: Meetjeslandcup en provenciale interclubcompetitie. We zijn op dit moment vooral op zoek naar geïnteresseerden voor de Meetjeslandcup, maar we willen jullie graag over beide vormen informeren.

Klinkt dit best wel cool, maar weet je niet zo goed wat het verschil is tussen de twee competitievormen of wat goed bij jou past? Dan nodigen we jou graag uit op onze ‘infoavond over competitie’!

Waar?
In de cafetaria, bij Luc
Wanneer?
Donderdag 5 maart 2020
Hoe laat?
Om 19u30, zo kun je daarna je kunsten nog even laten zien op het veld ?

Heb je interesse, maar kun je er die dag niet bijzijn? Geen probleem! Maar we vragen wel om dan even een mailtje te sturen naar glenn@smashforfun.be.
Zo weten wij wie er écht interesse heeft en nemen we dat mee naar volgende vergaderingen.


Januari 2020

Sander

Je bent een oud-lid dat hier plots opnieuw stond samen met Lode en sindsdien ben je hier niet meer weg te slaan! Je staat hier niet enkel op maandag en donderdag, maar ook op vrijdag zorg jij voor sfeer en gezelligheid op en naast het veld.

Wat was de trigger om terug te komen badmintonnen?
Het zat al lang in mijn hoofd om terug te komen, maar het is dankzij Lode die met An-Sofie had afgesproken dat ik toch eens echt meekwam. En ik wou Jeroen graag nog eens inmaken, dusja, bij deze kan ik dat opnieuw proberen he ?

Wat is je favoriete speeldag?
Op maandag en donderdag is er iets meer ‘niveau’, maar kan het zijn dat je even moet wachten om te kunnen spelen. Op vrijdag is het een stuk rustiger, maar kun je wel continu spelen, wat het ook best intensief maakt.
Ik vind het ook wel geestig dat iedereen tegen iedereen speelt, ongeacht het niveau op gelijk welke speeldag.

Wat maakt spelen op vrijdag zo leuk?
Dat is eerder mijn uitboldagje, als ik dat zo mag noemen. Dan moet ik niet voluit gaan, nadat ik op donderdag al alles gegeven heb. Dat is spelen in een heel gemoedelijke sfeer.

Wat doe je eigenlijk in het dagelijkse leven?
Ik ben postbode bij bpost. En niet zoals Eddy uit ‘Thuis’, die werkt bij de Vlaamse Post ?


Weet je toevallig of je medebadmintonners op je route hebt?
Ja, ja, zeker. Ratman (‘den Hendrik’) en Ann, een van de vrijdagspeelsters. Maar ik hoop nu wel dat ik niemand vergeet!

Nog een laatste vraagje: hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Tof! Een gezellige, warme club met een goede sfeer waar iedereen welkom is. Iedereen trekt ook iedereen wat mee. Als je bijvoorbeeld aan de kant zit, gaat iemand je wel meetrekken naar het veld. Ook alle leeftijden zijn aanwezig: van 16-jarige kerels, zoals Wout en Anton, die heel enthousiast zijn, tot onze ‘Golden Oldies’, Paul en Hubert, die blijven gaan!

Nieuwjaarshappening 25/01

Op 25 januari houden we naar jaarlijkse gewoonte onze nieuwjaarshappening.  We starten de avond zoals gewoonlijk al gezellig op het veld met een spelletje jeneverbadminton. Nadien doen we in dezelfde trend voort in de cafetaria met enkele zelfgemaakte hapjes.

Om 19 uur vangen we de avond op het veld aan met jeneverbadminton. Voor de spelers die dit evenement nog niet kennen: het is badmintonnen waarbij de netrand centraal staat. Wanneer je de netrand raakt en alsnog een punt maakt, mag je even een klein drankje aan de zijkant gaan halen.
Vanaf half 8 is iedereen welkom in de cafetaria om met z’n allen te genieten van enkele hapjes en natuurlijk ook om even te klinken op het nieuwe jaar!

Zin om een hapje mee te helpen maken?
Laat gerust iets weten aan Manon (manon@smashforfun.be).

Nieuwe truitjes: getest en goedgekeurd?

Yes, yes, yes, jullie hebben er lang op moeten wachten, maar JA, ZE ZIJN ER! We kunnen 2020 ingaan als het jaar waarin Smash for Fun haar nieuw jasje écht aandoet! ? Onze jeugd is alvast enthousiast en ruilen hun oude T-shirt maar al te graag voor hun nieuwe.

Het nieuwe logo staat mooi op onze rug te pronken. En vanaf nu hoef je niemand nog te zeggen dat de leukste club van het Meetjesland in Lembeke ligt, want ook dit is vanaf nu klaar en duidelijk te lezen.

Jullie kunnen je T-shirts ophalen tijdens de speelmomenten. Spreek gerust een van de bestuursleden aan, zij kunnen jou dan verderhelpen.


December 2019

In november hebben we jullie behoorlijk bestookt met e-mailtjes, daarom gaan we jullie in december naast de vele inschrijvingsmails, ook nog eens overstelpen met ‘Wist-je-badje’s-nieuws’!

Kerstmarkt 14/12


Op 14 december zijn we met een Smash for Fun-kraampje te bewonderen op de Kerstmarkt van Lembeke. Vanaf 14 tot 21 uur kun je ons vinden op de parking van de sporthal. Dit evenement wordt volledig gedragen door het jeugdbestuur, met in het bijzonder Bart Van Bouchaute. Hij stak beide schouders onder dit evenement, We kunnen dus niet anders dan die man even een schouderklopje te gaan geven, niet? ?

Naast de gebruikelijke sfeer en gezelligheid, kun je er ook verschillende non- en alcoholische warme en koude drankjes vinden, lekkere kippenboutjes en overheerlijke droge worst.

Inschrijven Kersttoernooi 21 & 22 december

De inschrijvingen voor het Kersttoernooi zijn geopend! We spelen net als vorig jaar dubbel gemengd op zaterdagavond. Op zondag willen we graag ‘iets nieuws’ uitproberen, namelijk de dubbels. Hierbij zijn de duo’s nog altijd man-man of vrouw-vrouw, maar zouden we wel eens poules willen creëren waarin een battle of the sexes niet uitgesloten is. Dit om spelers van de onderbezette poules toch een speelkans te geven.


Reeksen: Matig (recreant, weinig ervaring) – goed (recreant met ervaring) – sterk (sterkere recreanten) – zeer sterk (zeer sterke recreanten en spelers tot en met C1).

Inschrijven voor dit gezellig en sportief recreantentoernooi kan t.e.m. 15 december met vermelding van reeks en partner via: toernooi.nl (link momenteel nog niet beschikbaar) of via mail naar inschrijvingen@smashforfun.be


Graag bij inschrijven de dubbelpartner met volledige naam en niveau vermelden met een telefoonnummer, zodat we jullie snel kunnen bereiken indien nodig.

Jeugdspelers die deelnemen aan het JBCM, schrijven in via de trainers zoals bij de andere JBCM-toernooien.

Inschrijven seizoen 2020

Wil je ook in 2020 graag deel blijven uitmaken van de plezantste sportclub van het Meetjesland? Goed nieuws: ook deze inschrijvingen zijn nu geopend! ?
Lidgeld 2020 bedraagt:

 • Competitie: €120
 • Recreatief alle speeldagen: €85
 • Recreatief vrijdag: €55
 • Jeugd: €95

We vragen iedereen om zich in te schrijven voor 20 december. Dit om alle administratieve rompslomp voor het begin van het jaar in orde te hebben, zodat jullie veilig en verzekerd het nieuwe jaar kunnen inzetten.

Veilig met zo een gladde sportvloer, bedenken jullie je nu? We zijn er ons bij Smash for Fun bewust van dat de vloer een aanleiding kan zijn tot blessures, maar wij kunnen hier zelf vrij weinig aan doen. Jullie daarentegen wel! Heb je klachten over de vloer of douches, stuur dan een korte (maar beleefde e-mail aub) naar sportdienst@kaprijke.be

Word gratis lid!
Hoe? Heel simpel! Breng een sponsor aan die voor een minimum aan 250 euro sponsort en je speelt volledig gratis bij onze club! Voordelen voor de sponsor? Hij krijgt van ons een sponsorbewijs, dat hij 100% kan aftrekken als “publicitaire onkosten”. Zo krijgt de sponsor een mooi voordeel en hoef je zelf geen lidgeld te betalen. Per 250 euro sponsoring, krijg je één lidmaatschap cadeau. Contacteer hiervoor mikal@smashforfun.be

Sfeerbeelden Keizertoernooi

Ondanks het volgekrabbelde blad was het Keizertoernooi een succes. We kregen van Kristof D’hanens na afloop van het toernooi een aantal toffe sfeerbeelden toegestuurd. Super dat hij deze deelde met ons, maar ze zijn te leuk om ze voor jullie verborgen te houden.

Merci Kristof voor deze zalige foto’s! ?


November 2019


Oktober 2019

Jullie hebben er lang op moeten wachten 😉 maar het is zover: de nieuwe clubkledij is er!

Zoals jullie ondertusssen wel weten, hebben we heel lang gezocht naar een nieuwe T-shirt waarin we met trots onze club kunnen vertegenwoordigen.
De zoektocht was niet gemakkelijk. Het ging van een zelfgemaakt concept –mission failed- naar: hé, misschien moeten we gewoon een bestaand model nemen? Van zwart met rode of witte elementen naar: hé, iedereen staat toch goed met blauw?

Je leest het al: onze wil om iets superinventief te doen, was er zeker. Maar onze conclusie was dat we ons liever allemaal goed in onze sportoutfit willen voelen in plaats van er als een kunstwerkje uit te zien.

Maar de kogel is door de kerk: de t-shirts of polo’s zijn vanaf vrijdag te bestellen via een aparte link die we jullie per e-mail doorsturen of via onze website – clubkledij. Hou jullie mailbox dus goed in de gaten ?

Onze nieuwe clubkledij zal beschikbaar zijn in T-shirt en polomodel

Keizertoernooi 08/11

Ben jij klaar om onze nieuwe badmintonkeizer te worden? Schrijf je dan snel in voor dit evenementje.

Op vrijdag 8 november organiseren we het volgende keizertoernooi. We starten om 20 uur met opwarmen en spelen waarschijnlijk tot 22u30. Het blad om in te schrijven is terug te vinden aan een van de clubkastdeuren. De inschrijvingen zijn beperkt tot 36 spelers en de poules zijn bijna vol, dus snel inschrijven is de boodschap!

Wat is dat, een keizertoernooi?
Tijdens een keizertoernooi worden (liefst) vooraf poules gemaakt via het inschrijvingsblad. In die poule worden er in verschillende duo’s enkele matchen gespeeld op tijd, achteraf wordt de score genoteerd. Er wordt dus niet tot 21 gespeeld, maar doorgespeeld tot het tijdsignaal afgaat. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar je zal zien dat het een heel gemakkelijk systeem is.

Mogen we even jullie hulp vragen?
Een paar grapjassen vonden het nodig om het inschrijvingsblad van de nodige commentaar en schrappingen te voorzien… We weten dus momenteel niet zo goed wie er allemaal aanwezig gaat zijn. Zou er van elke poule iemand aan Belinda kunnen bevestigen wie deelneemt via belinda@smashforfun.be?

Let op: er kan die avond helaas niet meer vrij gespeeld worden, aangezien alle terreintjes nodig zijn voor het keizertoernooi.

Meetjeslandcup – recreantencompetitie

De eerste match tegen Sentse werd op 6 oktober reeds gespeeld. Hierbij kwam Smash for Fun als duidelijke winnaar in deze recreatieve, maar toch stiekem competitieve speelavond, uit de bus. Een klein verslagje van een van de deelnemers: Belinda.

Onze eerste Meetjeslandcupwedstrijd van het jaar zit erop! ? Het was een gezellige voormiddag met onze Sentse vrienden/tegenstanders.
We werden om 10 uur ‘s morgens in de sporthal van Sint-Laureins verwacht. Mijn dochter Talisha, Dave, Pieter Van Basselaere en ikzelf verdedigden de kleuren van Smash for Fun. Na enkele spannende matchen won Lembeke met 7-1 (2 x dames dubbel, 2x heren dubbel en 4x gemengd dubbel). Nadien werden we van de thuisploeg verwend met een drankje en lekkere pistolets met beleg.

Dit nieuwe initiatief is een echte aanrader voor wie graag eens enkele matchen tegen bevriende clubs wil spelen en graag geniet van een gezellige après-badminton. Het seizoen is pas gestart en er wordt maandelijks 1 uit- of thuiswedstrijd gespeeld.
Wie interesse heeft eens mee te doen of meer info wil, kan hiervoor bij mij terecht. Want we zijn voor elke ontmoeting steeds op zoek naar spelers die zin hebben om hier aan deel te nemen. ?

Het is trouwens perfect mogelijk om ook maar op een van al deze ontmoetingen aanwezig te zijn. Heb je bijvoorbeeld op een van onderstaande data een vrije avond en kriebelt het toch om te badmintonnen, contacteer Belinda dan tijdig via belinda@smashforfun.be

23 november: BC Waarschoot – Smash for Fun
6 december: Smash for Fun – Eikenlo
17 januari: Smash for Fun – Pluimgewichten
5 februari: Pluimgewichten – Smash for Fun
13 maart: Smash for Fun – Sentse BC
20 april: Smash for Fun – BC Waarschoot
20 mei: Eikenlo – Smash for Fun

Sluitingsdagen sporthal november

November is traditioneel een maand met veel verlofdagen. Helaas vallen deze feestdagen dit jaar op onze speelmomenten. Op volgende dagen kunnen jullie even ontspannen van al dat badmintonnen, want de sporthal is gesloten op:

 • Vrijdag 1 november
 • Zaterdag 2 november
 • Maandag 11 november


September 2019

Rommelmarkt 13/10

Ook dit jaar zal Smash for Fun opnieuw met een eet- en drankkraampje op de leukste rommelmarkt van het Meetjesland te vinden zijn. Op zondag 13 oktober mag je ons altijd een bezoekje komen brengen in de Kleine Zuidstraat 16 te Kaprijke. We bieden allerlei lekkers aan; van warme chocomelk, hot dogs en verse soep tot frisdrank, frisse pintjes en lekkere cava. Er is dus geen reden om niet langs te komen, want honger en dorst kunnen perfect bij ons gestild worden!
Tot dan!

Wil je graag soep voor dit evenement maken of even de handen uit de mouwen steken voor, tijdens of na de rommelmarkt? Laat dan gerust iets weten via manon@smashforfun.be

Clubfeest 2019

Het clubfeest van dit jaar zit er bij deze ook weer op. We hopen dat jullie allemaal genoten hebben van de professioneel gebakken vleesjes van Tony, Chris en Claudine (de ouders van Merel en Boris), de verse groentjes, pastasalades en aardappelsalade. But last and definitely not least, het fantastische dessertbuffet dat we volledig te danken hadden aan eigen clubleden: Amber, Yana, Bo, Britt, Margot en hun ouders, Jeroen, Elynn en Sabrina (mama van Hannes)!
Aan alle helpers, jawel ook de barmensen die hier en daar een glaasje braken, een welgemeende DIKKE MERCI!

Wist je trouwens al dat we sinds dit jaar een clubavatar hebben? Ze kwam als grote winnaar uit de bus met een serieuze voorsprong op Boris (trainer) en Finn (jeugdspeler). Het clubfeestcomité heeft haar dan ook uitgeroepen en gekroond tot clubavatar 2019! In het dagdagelijkse leven mag je haar altijd met Petra aanspreken ?. Proficiat Petra Horrie!

Meteen winst voor Gemengd 2!

De spits van het nieuwe competitieseizoen werd afgebeten door onze tweede mixploeg. Bart, Simon, Stéphanie en Sofie werden in Evergem ontvangen om het beste van zichzelf te geven. En of ze dat gedaan hebben? Jazeker!

De avond begon al goed met winst in beide dubbels, al was de tweede set bij de dames toch even heel erg spannend met 23-25! Nadien knalden ook Bart en Sofie hun tegenstanders tijdens hun enkel naar huis. Op dat moment staat het team 0-4 voor op Evergem. Het allereerste puntje van het seizoen was sowieso al binnen – party!

Maar uiteraard is de wedstrijd pas gespeeld na 8 matchen. Simon en Stéphanie hadden iets minder geluk in hun enkels. Na elk 3 sets gespeeld te hebben, moesten ze toch even hun strijdbijl begraven…
Of waren ze stiekem hun krachten aan het sparen om in de mixmatch alles te kunnen geven? ?

Want wat voor een nagelbijters waren die laatste twee matchen wel niet?! Bart en Sofie maakten hun match onverwacht spannend door een kleine onverwachte wending in de tweede set. We blijven natuurlijk Smash for Fun en de fun nam even de bovenhand. Gelukkig vonden ze hun smashkrachten in de derde set terug en haalden zo de overwinning al binnen.


Op hetzelfde moment vond een thriller van formaat op het veld naast hen plaats. De eerste set verliep bij Simon en Stéphanie niet echt van een leien dakje. Maar wat een onverwachte comeback in de tweede set en aanhoudende spanning in die verdiende derde! Ze hebben hun spel aangepast en wat een ontlading bij dat laatste punt!

Een glansrijke eerste overwinning van het seizoen is binnen! En nu hopen dat ze stiekem de toon hebben gezet voor alle Smash for Fun-ploegen! Proficiat Gemengd 2, proficiat Bart, Simon, Stéphanie en Sofie!
Kijk ze blij zijn! ?


Zomermaanden 2019

Smash for Fun zit tijdens de zomermaanden niet stil en we hopen dat jullie dat ook niet doen! Maar, mocht je toch nog wat vrije dagen hebben, bekijk dan zeker eens de activiteiten die we in augustus en september voor jou in petto hebben.

Save the dates: 1 augustus beginnen we met het ‘nieuwe’ seizoen, 23 augustus geven we het startschot voor de vrijdagspelers, maar noteer vooral 8 september: clubfeest 2019!

Aanloop nieuw seizoen – planning augustus

Vanaf 1 augustus kan er opnieuw elke maandag en donderdag gespeeld worden. Speeluren blijven in augustus hetzelfde als doorheen het normale seizoen. We starten zoals gewoonlijk om 20 uur en ruimen de netjes achteraf tijdig op. Vrijdagspelers hopen we op 23 augustus al drummend aan de deur terug te zien voor de Kick-Off Friday!

Kick-Off Friday – 23 augustus

Op 23 augustus is het officieel de eerste vrijdag na een maand en half rust waarop opnieuw gespeeld kan worden. Om dit moment toch wat feestelijk te kaderen, maken we er een heuse Kick-Off Friday van. Wij zorgen voor een muziekje, jullie voor de nodige man- en vrouwkracht, ambiance en spelplezier? ? Neem gerust iemand mee die badmintonnen bij Smash for Fun eens wil proberen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Clubfeest 2019 – 8 september

Op zondag 8 september organiseert Smash for Fun naar jaarlijkse traditie het clubfeest. Dit jaar willen we graag opnieuw jullie zondagnamiddag inpalmen met lekker eten, leuke activiteiten en aangenaam gezelschap. We verwelkomen jullie graag vanaf 12 uur in het SOCK, Molenstraat 28 te Kaprijke.

Ben jij ook zo in je element?
Nee hoor, dit is geen vreemde uitspraak omwille van de hitte die we deze zomer al mochten absorberen, maar een knipoog naar ons thema: Avatar, the last airbender – meester van de 4 elementen.

Het thema van dit jaar: de 4 natuurelementen. Het eten en de activiteiten zullen volledig in het teken staan van water, aarde, vuur en lucht. Maar om het thema helemaal compleet te maken, hebben we ook jullie hulp nodig door middel van jullie outfits ?.

Kies jouw element en pimp je outfit met bijhorende kleuren, zodat we al van ver kunnen zien welk element jij vertegenwoordigt!
Wil je een watermeester zijn, haal dan al je (donker)blauwe kledingstukken boven. Voel je jezelf meer een krijger van het aardse rijk, laat je ware aard zien in het bruin, beige en alle groentinten. Speel je liever met vuur? Kom dan meestrijden in het zwart, rood, geel of oranje! Wil je het eerder luchtig houden, verras ons dan met je leukste combinaties in het wit, beige en lichtblauw.

Wat gaan we die dag doen?
We starten om 12 uur met een aperitiefje, terwijl we de BBQ in gang steken. Nadien schuiven we aan tafel om een goeie portie krachtvoer te eten. Het is belangrijk om voldoende kracht op te doen, want na het dessert zullen er verschillende activiteiten voorzien worden.

Let op: denk aan je kledij. Doe je graag mee met de activiteiten, doe dan zeker niet je nieuwste broek en mooiste hemdje aan!

Wat kost zo een dagje clubfeest?
We vragen €15 voor volwassen eters en €10 voor kinderen tot en met 12 jaar. Daarin zit al het bovenstaande inbegrepen ?.

Wie is welkom?
Iedereen, maar werkelijk iedereen. Wil je je buurman, je nichtje, schoolkameraadje of oud vakantielief meenemen? Geen probleem! ? We vragen enkel om tijdig in te schrijven via inschrijvingen@smashforfun.be.

Inschrijven kan tot en met 25 augustus.

Ken je de legende van Aang (Avatar, the last airbender) niet? Bekijk dan even dit filmpje, dan weet je meteen in welke wereld je jou willen meenemen op 8 september!


Mei 2019

Het wist-je-badje van mei is er met een beetje vertraging. Het duurde namelijk even vooraleer Paul en Hubert hun geheugen teruggevonden hadden ?. Nee hoor, deze twee mannen zijn nog heel goed bij de pinken en dat kun je hieronder meteen ontdekken!

‘Golden Oldies’: Paul & Hubert

In mei laten we de twee anciens van onze club aan het woord. We kennen hen allemaal als twee goedlachse mannen, die vaak als eerste aan de sporthaldeuren staan, de netjes steevast opzetten en de nieuwelingen meteen de eerste kneepjes van het badmintonvak leren.

De ‘Golden Oldies’, wie zijn ze?
Paul (rechts): Ik ben Paul Schyvinck, 70 jaar. Met die leeftijd sta ik ook op het podium, ik ben den eersten van de club (lees: onze oudste speler). Ik ben gepensioneerd en door omstandigheden beginnen sporten, waaronder ook badmintonnen. Zo doe ik maandag twee uur ’50+-sport’ en op woensdag ga ik tennissen. En dat is vaak met een beetje spierpijnen achteraf ?. Verder ga ik ook nog wandelen, fietsen en vind ik het leuk als de kleinkinderen langskomen. Ik heb twee kleinkinderen die 14 en 16 zijn en dan merk je toch dat die in de pubertijd zitten. Verder heb ik ook nog ‘den hometrainer’, maar die staat meer aan de kant dan wat anders.

Hubert (links): Mijn naam is Hubert De Mits en ik ben ook 70 jaar en dus maar met een paar maanden tussen tweede op ‘t podium. Ik speel hier al even lang dan dat de club bestaat. En ik speel eigenlijk ook al even lang met dezelfde schoenen. Verder hou ik mij ook bezig met tuinieren en boeren ?. Ik heb twee kinderen, Sofie en Thomas. Vroeger heb ik nog vaak met Thomas aan toernooien deelgenomen en we deden dat niet slecht!

Spreken jullie naast het veld ook nog af?
Paul: Nee, eigenlijk niet. Meestal zien we elkaar hier. Ernaast bijna niet. Ge moet niet overdrijven ook he!
Hubert: En als den ene niet komt, dan komt den anderen vaak ook niet. We laten dat dan wel op voorhand al eens aan elkaar weten.

Hoe zouden jullie Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Paul: Ik was hiervoor nog nooit lid van een club geweest. Ik ben hier binnengekomen en na een uur voelde ik mij thuis.
Het is een sociale club. Jong en oud speelt hier samen en aanvaardt elkaar ook. Iedereen speelt hier met en tegen gelijk welke speler of gelijk welk niveau.

Jullie zijn vaak ook de eerste spelers die nieuwelingen een beetje wegwijs maken. Een beetje zoals SEA LIFE, maar dan met dappere sporters in plaats van verslagen zeehondjes ?. Hoe ervaren jullie dat zelf eigenlijk?
Paul: We hebben nog geen kampioenen te water gelaten, maar we proberen nieuwelingskes direct mee te pakken op het veld. Dat is interessant en door dat te doen, voelen we onszelf nog meer aanvaard.
Hubert: – al lachend – Get van die bokken die gerne ne keer van een groen bladje eten ?.

Eindeseizoensevenementen

Foute avond – 31 mei

Het seizoen loopt stilaan ten einde. Dit kunnen we niet laten gebeuren zonder eerst nog eens goed fout te gaan! Aangezien er op donderdag niet gespeeld kan worden, hopen we heel veel spelers op de allerlaatste ‘officiële’ speeldag van seizoen 2018-2019 te zien.

Wij voorzien alvast een DJ. Voor de rest hebben we enkel nog enthousiastelingen nodig die het foute feestje mee op gang willen trekken. Het is in theorie een gewone speelavond, maar hoe fouter je kledij en danspasjes tussen elk punt, hoe liever we het hebben! De foutste outfit krijgt op het einde van de avond ook een prijs!
Niet zo een liefhebber van verkleden, onthou dan vooral: niets moet, alles mag. Met een petje of gekke sokken ben je ook al volledig in thema ?.

Naar jaarlijkse gewoonte spelen we in juni nog even door op maandag en donderdag. Dit aan de hand van een soort van beurtenkaart. Heb je hierover vragen? Spreek dan zeker eens een van de bestuursleden of andere vaak aanwezige Smash for Funners aan.

BBQ voor de jeugdspelers – 29 mei

Om het seizoen van onze jongste sportievelingen in stijl af te sluiten, organiseren we voor hen een heuse BBQ.
Woensdagavond zijn jullie vanaf 18 uur allemaal welkom op de locatie die via WhatsApp werd meegedeeld. Geen idee waar je moet zijn? Contacteer dan een van de trainers voor de gedetailleerde info.
Dit evenement is namelijk enkel en alleen voor jeugdspelers. Party crashers hebben we er liever niet bij ?.

 • Jeugdspelers welkom vanaf 18 uur
 • Ouders mogen vanaf 20u30 aansluiten voor een drankje
 • Inschrijven kan tot 25 mei door te reageren op het berichtje via WhatsApp
 • Helpers zijn welkom vanaf 14 uur. Graag op voorhand een berichtje aan Mikal als je wil meehelpen.
 • Prijs: 15 euro/persoon. De “after-BBQ” is gratis.

We hopen op massaal veel jeugdspelers en heel wat ouders die achteraf nog even blijven ‘plakken’. Zo kunnen we er samen een gezellige avond van maken.

Tot dan!

Sfeerbeelden Bubble Ball

Hieronder zijn alvast enkele foto’s van de afgelopen ‘Bubble Ball’-editie terug te vinden. Meer foto’s kun je op Facebook terugvinden via de knop.


April 2019

Tania

Na al dat mannelijk schoon geïnterviewd te hebben, ben ik verheugd om eens een vrouw aan het woord te laten. Tijd voor wat girlpower! Ben je er klaar voor, Tania?

Wie ben je?
Ik ben Tania, een alleenstaande vrouw van om en bij de 54, woonachtig te Kaprijke. En ik ben heel sociaal, maar stiekem alleen maar bij mensen die ik goed ken ?. Ik zal niet vaak de eerste zijn die het gesprek opent.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik werk als huishoudhulp bij GreenHouse Eeklo. Naast badmintonnen, ga ik ook wekelijks naar de rugschool. Ik ben ook vaak ‘de opvang’ voor mijn kleinkinderen. Zo blijft mijn kleinzoon Zyan elke woensdag op donderdag bij mij slapen. En zoals jullie wel weten, bak ik bij gelegenheden of een verjaardag al graag eens een taartje.

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Tgoh, hoe moet ik dat omschrijven? Het is een club met een aangename sfeer en met de visie: iedereen speelt met iedereen. Maar iedereen zoekt natuurlijk wel een beetje zijn eigen categorie op. En vroeger kwam ik altijd op maandag en donderdag spelen, maar er is op die dagen soms te veel volk. Daarom kom ik graag eens op vrijdag spelen als ik kan.

Wat vond je tot nu toe het leukste evenement?
Als het om te feesten is, sta ik op de eerste rij hé! De keizertoernooitjes vind ik altijd heel plezant om te doen. En het clubfeest in piratenthema voor het 15-jarig bestaan, was ook heel goed. Ik verkleed mij nochtans niet graag, maar in zo een groep durf je al eens iets meer. Als de sfeer goed zit en ik sla aan het babbelen, dan geraak ik niet meer naar huis. Ik heb de goede gewoonte om altijd ‘den boel‘ af te sluiten ?.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Badminton is echt voor iedereen; mannen, vrouwen, alle leeftijden door elkaar. Je kan zelf kiezen of je het recreatief houdt of eerder voor competitie of toernooien kiest. Het is intensief en elke keer keer als ik thuiskom, doet het toch weer deugd dat ik geweest ben. Het is een spel dat je niet alleen speelt, waarvoor je altijd gezelschap nodig hebt. Dus het is ook een sociale sport. En daarom, als hier iemand probeert of start, blijven ze ook vaak terugkomen. Het is een sport waarin je eens je frustraties kan afreageren, eens goed kan babbelen. En je blijft elkaar opzoeken, want na het badmintonnen komen we boven in de cafetaria nog eens met ‘ons bendeke‘ (waaronder ook een aantal ex-Smash for Fun’ers) samen om na te praten.

Tania, jij maakt ook vaak taarten voor onze evenementen. We hebben zelfs een aantal gasten die speciaal blijven om nog van jouw taarten te kunnen eten. Maar welke taart eet je nu zelf het liefst?
Frangipanetaart! Ik eet heel graag noten plus die amandelsmaak, dat is wel mijn ding!

Deel je je recepten ook of zijn die geheim?
Haha, nee hoor, ik deel die graag. Ze komen vaak ook uit het kookboek van de KVLV, Ons kookboek. Maar de flantaart is wel een familierecept, gemaakt door mijn grootmoeder. Het recept van de vlaai komt van een aangetrouwde nonkel.

Eén ding is zeker: voor de beste baktips en een lange babbel moet je bij Tania zijn! ?

Bubble Ball – 1 mei

Op 1 mei organiseert Smash for Fun een groot Bubble Ball-event op de sportvelden naast het SOCK in Kaprijke. Dit in samenwerking met het gemeentebestuur van Kaprijke. Voor iedereen toegankelijk, voetbalskills zijn absoluut niet nodig en we rekenen op heel wat dames tussen de ploegjes ?.

 • Wedstrijdjes starten om 14 uur, graag een kwartier op voorhand aanwezig zijn.
 • Teams van 5 personen. Als je voor een echte uitdaging wil gaan: teams van 4 personen laten we ook toe!
 • Elk wedstrijdje duurt 5 minuten – believe us, het is serieus warm in zo’n bal! ?
 • Inschrijvingsgeld: 25 euro/team. Dit bedrag is vooraf over te schrijven door de ploegverantwoordelijke op BE37 2900 4161 3728 met je ploegnaam als mededeling.
 • Drinken is beschikbaar aan democratische prijzen.
 • Croque monsieurs voor de hongerige Bubble Ball’ers.

Inschrijven kan via mail naar: inschrijvingen@smashforfun.be, met vermelding van je ploegnaam. Vervolgens krijg je een mail met extra info en het startuur van je eerste wedstrijd. Startuur zal afhankelijk zijn van het aantal inschrijvingen.

Er is maar plaats voor een beperkt aantal teams, snel zijn is de boodschap!

Wil je weten waar je aan toe bent? Kijk dan even naar wat sfeerfoto’s van, jawel, 2 jaar geleden!

Jeugdspeler in de kijker

Badmintonfiche

 • Naam: Amber
 • Leeftijd: 15 jaar
 • Lid sinds: september 2017
 • Aantal JBCM-deelnames: 11
 • Favoriete discipline: enkel

Jij hebt ondertussen al heel wat wedstrijdervaring door de vele JBCM-deelnames. Welke tips zou je geven aan nieuwe deelnemers van dit toernooi?
Bij dubbels moet je echt spreken met elkaar. Je moet elkaar ook blijven motiveren, zodat je nooit boos zou worden en samen een leuke match kan hebben ?.
Bij een enkel probeer ik mijn tegenspeler zoveel mogelijk van links naar rechts te laten lopen. Zo maak ik hem of haar een beetje moe en moet ik zelf niet te veel te lopen.
Ik wil ook graag goed spelen om de club een goede naam te geven. Want vroeger was het: Het zijn maar die van Lembeke. En dan wil ik er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen.

Anderhalf jaar geleden ben jij hier alleen toegekomen op de trainingen en kort daarna is ook je zusje, Yana, gevolgd. Wat zorgt ervoor dat je hier wekelijks opnieuw op de trainingen bent?
Ik voel mij hier echt goed. Ik heb hier ook al veel vriendinnen gemaakt. Dat zijn ook betere vriendinnen dan ik ergens anders heb.

Wij zien tijdens de toernooien, trainingen en evenement vaak ook heel wat lekkers van jou passeren. Wat heb je zo al allemaal gemaakt?
Op het vorige JBCM-toernooi in Lembeke heb ik koekjes en wafeltjes meegebracht om uit te delen aan alle Smash for Fun-spelers. Een andere mama had eens koekjes gemaakt en ik vond dat leuk, dus wou ik dat ook eens doen.
Op de nieuwjaarshappening had ik soesjes gemaakt met zelfgemaakt gele crème en Yana had een doos vol cupcakejes gemaakt.
En voor mijn verjaardag heb ik vlaai uitgedeeld en hij was meteen op! Ik word daar echt gelukkig van! Ik vind het leuk als ze dan terugkomen om nog een stukje te vragen, want ik heb daar werk in gestoken ?.

Jij gaat ook mee op jeugdweekend. Wat zijn jouw verwachtingen hiervan? En wat denk je dat de verrassing zal zijn?
Dat we niet veel gaan slapen! En zeker niet veel gaan stilzitten, bijvoorbeeld Weerwolven in een grote groep lijkt mij leuk. Of een groepsspel waarbij we iets moeten zoeken! En als verrassing zou kajakken wel tof zijn!

Jeugdweekend – sfeerbeelden

Stilzitten hebben onze jeugdspelers tijdens het jeugdweekend zeker niet gedaan. Weerwolven in grote groep is er niet van gekomen, maar een heus één tegen allen-spel wel. Ook een quiz met genânte weetjes over de trainers en grappige opdrachten kon niet ontbreken. De fakkeltocht waarbij we een code moesten kraken, zal ons nog lang bijblijven. En de hele groep heeft de longen uit zijn lijf geroepen tijdens onze verrassingsactiviteit: een tripje naar Bobbejaanland!

We zijn ondertussen begonnen aan de selectie van alle foto’s. Wie graag al een eerste indruk wil van het jeugdweekend, kan een kleine fotoreeks via de ‘Foto’s jeugdweekend 2019’-knop terugvinden. Meer foto’s volgen later zeker en vast nog ?.


Maart 2019

Hannes


Wie ben je?
Hannes Hugaert, 18 jaar. En ja, het is HU-gaert en niet HUI-gaert ?.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Veel sporten natuurlijk, maar ook gamen en Netflix kijken.

Hannes, ga jij toevallig ook niet nog naar school?
Ah, juist ja! Ik studeer momenteel een bachelor Elektronica-ICT aan Odisee. Het is mijn eerste jaar en tot nu toe gaat alles redelijk vlot.

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Oh, een leuke, sociale club waar je jezelf kan ontplooien als een jong individu.

Wat vond je tot nu toe het leukste evenement?
De nieuwjaarshappening van 2018. Dat was het moment dat ik het mirakel van koude bloemkool met cocktailsaus ontdekte. Ook wel ‘popcorn voor gevorderden’ genoemd.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Dat badminton niet alleen voor Chinezen is. Met genoeg training kan iedereen een beetje Chinees worden (in badminton, wel te verstaan ?).

Jij bent sinds januari B2-speler in de enkeldiscipline en sinds kort ook B2 in het dubbelspel. Wat zijn jouw verdere ambities?
A-speler worden in België en optioneel meerdere toernooien meespelen in het buitenland.

Ondertussen heb je je eerste buitenlands toernooi gespeeld in Delft, Nederland. Hoe was die ervaring?
Ik was superverrast door de aangename ontvangst en het verblijf bij de Nederlanders. We hadden een slaapplek bij Albert (hulptrainer TOPtrainingenproject) die in Delft woont, waar we heel gastvrij ontvangen werden met lekker eten, een boxspring (daar kan je alleen maar goed in slapen!) en een chauffeur naar de Delftse sporthal.
Het toernooi zelf was een goede leerervaring, want het niveau lag hoger dan het niveau waarop ik hier in België speel. Ik was dan ook superblij dat ik een van mijn twee enkels gewonnen had. In het begin van alle matchen moesten we (Manon, Glenn en ik) ons vaak aanpassen aan de snelheid van de Nederlanders, maar na wat coaching van Leonard (trainer TOPtrainingenproject) hebben we enorm goed gespeeld. Jammer genoeg hebben Glenn en ik niets in onze dubbel gewonnen. Maar onze winst in de après-badminton met een lekker McDo’tje pakken ze ons niet meer af. Conclusie: het was mega leuk!

Wij hebben jou hier twee jaar geleden zien toekomen met Wouter en Lisa. Hoe is dat eigenlijk gekomen?
Ze hadden oorspronkelijk mijn broer Aaron meegevraagd en ik ben gewoon meegekomen. Aaron is dan vrij snel afgehaakt, maar ik ben met Lisa en Wouter blijven meekomen. Ik ben hier met open armen ontvangen en toen ik mijn drive om beter te badmintonnen gevonden had, was ik hier niet meer weg te slaan. Nu nog oefenen op de après-badminton, want na twee pintjes kijk ik al scheel.

Supportersavond 30 maart

Gemengd 1
(Glenn, Boris, Lisa, Manon, Ine & Wouter)


Om onze jeugd even te laten zien wat competitie nu net inhoudt, organiseren we op 30 maart een supportersavond. Die avond spelen onze Heren 1 en Gemengd 1 namelijk tegen Hoge Wal 1H en Senste 1G.

Iedereen is welkom om mee te supporteren op onze tribunes, waar sfeer en ambiance hopelijk niet zullen ontbreken! Neem dus zeker ook je zotste spandoek mee en geniet mee van een sportieve, sfeervolle avond waarbij twee van onze zes competitieploegen het beste van zichzelf geven!

Planning van de avond:
18:30 – 19:00: Binnenkomen en spandoeken ophangen
19:00 – 21:30: Supporteren
21: 30: Napraten met door de club aangeboden sandwichkes ?

Onze competitieploegen rekenen alvast op jullie enthousiasme!

Jeugdweekend 12-14 april

Op 12, 13 en 14 april is het terug zover: het alom geprezen jeugdweekend van onze club! Onze trainers hebben al vele uren samengezeten om voor onze jeugdspelers een tof weekend in elkaar te steken.

Op 12 april vertrekken we kort na de middag richting Herentals in het bosrijke Netepark. Dit is een sportcentrum speciaal uitgerust voor sportclubs. We hebben daar zelfs een privékok! Zondagavond kan iedereen opnieuw in zijn eigen bedje slapen, want rond 18 uur kun je deze jonge bende opnieuw aan de sporthal van Lembeke verwachten.

Wie mag er allemaal mee?
Alle jeugdleden! Ook alle trainers zijn van de partij, samen met extra volwassen begeleiders. Ja, zelfs de ouders mogen mee (mits toestemming van hun kinderen ?).

Wat is er allemaal inbegrepen?
In dit weekend is er vervoer voorzien, het verblijf in een BLOSO-centrum met alles erop en eraan, verzekering, 3 maaltijden per dag & tussendoortjes, tal van activiteiten én een leuke verrassing.

Het jeugdweekend is een activiteit georganiseerd door onze geëngageerde jeugdtrainers: Mikal, Merel, Leander, Boris, Shane, Valentine, Wout & begeleiders.

We verwachten iedereen van de jeugd mee op dé leukste activiteit van het jaar!

How to: korte service

Dit is een vrij lang filmpje, maar het is zeker en vast de moeite om het even volledig te bekijken. Een toffe rally kan namelijk pas beginnen na een goede opslag. Via dit filmpje reiken we jullie wat handige tips en tricks toe die je bij het volgende speelmoment zeker en vast al eens kan proberen toepassen!


Februari 2019

Ze lijken op elkaar, er zit alleen een beetje leeftijdsverschil op.
Wie zijn Franky en Matthias Mercy?

Wie zijn jullie?
Wij zijn Franky en Matthias Mercy. Vader en zoon en we wonen in Lembeke.

Wat doen jullie in het dagelijkse leven?
Matthias: Ik ben web developer voor het KISP. Ik doe daar het onderhoud van de website en bedenk ook nieuwe features. Verder volg ik ook nog een vervolgopleiding SLO (specifieke lerarenopleiding) grafische technieken. Maar naast badmintonnen, studeren en computerspelletjes spelen, programmeer en ontwikkel ik zelf ook spelletjes.

Franky: En ik ben coördinator bij Campina. Maar ploegbaas is waarschijnlijk een duidelijkere omschrijving (klopt, merci Franky! ?)

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Franky: Het is een gezellig clubje en ik kom hier vooral om te ontspannen. Maar evengoed om eens goed op een pluimpje te meppen. Er zijn ook heel veel toffe mensen, waardoor het leuk en gemakkelijk is om nieuwe vrienden te maken. Zo hebben Paul en Hubert ons bijvoorbeeld direct aangesproken en ons op sleeptouw genomen. Hierdoor voelden we ons meteen erg welkom. Smash for Fun staat voor mij gelijk aan ontspanning en amusement.

Vanaf het moment dat jullie bij Smash for Fun waren, zijn jullie ook een vaste waarde geworden op onze evenementen. Welk evenement vonden jullie tot nu toe het plezantst?
Matthias: Het clubfeest van 2017 met de volksspelen was leuk. Omdat er zoveel verschillende spelletjes waren, kon iedereen er zeker eentje goed. Dat zorgt natuurlijk ook meteen voor een goede sfeer.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Franky: Dat badminton alleen maar voor de echte top is, want hier vind je echt van alles en nog wat. Net omdat je hier alle niveaus vindt, is het zo leuk voor iedereen.

Ik probeer mijn papa al een half jaar naar de badminton te krijgen. Hoe is dat bij jullie gegaan? Wie heeft er het initiatief genomen?
Franky: Matthias was continu bezig met programmeren en ik vond dat hij te veel achter de computer zat. Ik heb hem toen voorgesteld om hier samen eens te komen badmintonnen, omdat badminton mij ook heel toegankelijk leek. En aangezien we van Lembeke zijn en een club in de buurt zochten, zijn we bij Smash for Fun terechtgekomen.

Matthias: We vonden het ook alletwee meteen tof om te doen. Ik heb eigenlijk weinig vrije tijd, maar ik maak graag tijd vrij om hier te komen spelen. Het is ook grotendeels mijn ontspanning en iedereen heeft daar af en toe echt wel nood aan.

Welk moment zal jullie altijd bijblijven?
Franky: Wij zijn hier toegekomen met racketjes uit de Ikea. Daar werd eerst eens goed mee gelachen, maar het beste van al was dat ze ook meteen kapot gingen. Van een goede start gesproken!

Keizertoernooi & Quiz for Fun

Keizertoernooi 15/03

Ben jij klaar om onze nieuwe badmintonkeizer te worden? Schrijf je dan snel in voor dit evenementje!

Op vrijdag 15 maart organiseren we het volgende keizertoernooi. We starten om 20 uur met opwarmen en spelen waarschijnlijk tot 22u30. Het blad om in te schrijven is terug te vinden op het paneel dat elke speeldag aan de banken staat. De inschrijvingen zijn beperkt tot 36 spelers.

Wat is dat, een keizertoernooi?
Tijdens een keizertoernooi worden (liefst) vooraf poules gemaakt via het inschrijvingsblad. In die poule worden er in verschillende duo’s enkele matchen gespeeld op tijd, achteraf wordt de score genoteerd. Er wordt dus niet tot 21 gespeeld, maar doorgespeeld tot het tijdsignaal afgaat. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar je zal zien dat het een heel gemakkelijk systeem is.

Een keizertoernooi = fun!

Let op: er kan die avond helaas niet meer vrij gespeeld worden, aangezien alle terreintjes nodig zijn voor het keizertoernooi.

Quiz for Fun 23/03

Kom jij ook meequizen op de 7e editie van onze enige, echte QUIZ FOR FUN?!
Jullie zijn allemaal welkom om een avondje jullie hersenen te kraken, maar even goed om gezellig te keuvelen in zaal Bartoutcourt.

Good to know:
– Adres: Bartoutcourt, Lembeke-Dorp 28, 9971 Kaprijke
– De deuren openen om 19u15, de eerste vraag wordt stipt om 19u45 gesteld.
– Een ploegje mag uit maximaal 5 personen bestaan.
– Het inschrijvingsgeld is 25 euro per ploeg. Dit bedrag is ter plaatse te betalen.
– Er zijn ook dit jaar opnieuw mooie prijzen te winnen!

Wil je graag meedoen?
Inschrijven kan via mail met vermelding van je ploegnaam naar: inschrijvingen@smashforfun.be

We blijven inschrijvingen accepteren tot we de maximale capaciteit van de zaal bereikt hebben.

Paastoernooi Sentse BC 20/04

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Sentse Badmintonclub rond Pasen hun Paastornooi voor recreanten t.e.m. C1. Het toernooi zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 20 april.
Dubbel dames en dubbel heren worden van 13 uur tot 18 uur gespeeld, nadien komen de gemengde duo’s aan beurt. Gemengd dubbel wordt gespeeld vanaf 19 uur.
Sentse BC vraagt €5 inschrijvingsgeld per discipline.

Zin om deel te nemen aan dit toernooi?
Inschrijven kan tot en met 16 april via mail naar paastornooi@sentsebadminton.be of via www.toernooi.nl
Vergeet in je mail zeker niet jouw naam, de naam van je partner, discipline en niveau te vermelden.

Pluimpjes oprapen doe je zo 😉

Het is jullie misschien al opgevallen dat het bestuur de pluimen iets frequenter probeert te vervangen. Ze doen dit niet alleen omdat ‘beschikbare pluimen’ een deel van de belofte is bij je inschrijving, maar ook omdat badmintonnen met een goede pluim die mooi rechtdoor vliegt nu net dat tikkeltje beter gaat.

Het klinkt misschien een beetje stom, maar pluimen gaan ook langer mee als je ze correct behandelt. Daarom hieronder een leerrijk filmpje over je best een pluim opraapt met je racket. Dit trucje geldt zowel voor veren shuttles, als voor onze gele shuttles ?.

Stel dat je toch per ongeluk op een pluim bent gaan staan of ze iets te enthousiast vast nam, geef dit pluimpje dan door aan een van de bestuursleden. Merk je dat een pluim echt kapot (kopje weg, helemaal plat…) en dus eigenlijk voor de vuilbak is, hebben we liever dat deze pluimen ook meteen hun eindbestemming leren kennen ?.


Januari 2019

Ken je Hendrik al?

Wie ben je?
Hendrik Dhoore – bijnaam: Ratman

Iedereen kent jou als Hendrik, de rattenvanger. Maar wat doe je eigenlijk echt in het dagelijkse leven?
Ik ben sedert dit jaar teamleider bij vzw Rato. We doen voornamelijk rattenbestrijding in 34 gemeenten in Oost-Vlaanderen. Naast rattenbestrijding staan we ook in voor het bestrijden van exotische plantjes en andere vreemde diertjes.

Af en toe kunnen we ook honing bij jou vinden? Hoe maak je die?
Maar Manontje, die maak ik niet he! Die maken mijn bijtjes. Ik heb al van kinds af een fascinatie voor bijen. Mijn opa en papa waren imker en tot voor kort was er ook nog een nonkel van mij die zich daar heel lang mee bezig hield. Je kan het een positief familiekwaaltje noemen.

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
De tofste badmintonclub van Oost-Vlaanderen waar iedereen welkom is om te spelen! Het zijn heel erg toffe mensen.

Wat vond je tot nu toe het leukste evenement?
Bubble ball vond ik fantastisch wijs, maar oh, zo lastig!
Dus misschien was het clubfeest van 2017 met de volksspelen misschien nog wel net iets meer mijn ding.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Sommige mensen vinden badminton geen echte sport. Ze hebben er vaak een verkeerd beeld van, want het is echt veel intensiever dan de meesten denken.

We hebben in onze club team Vedett, maar jij behoort toch nog net iets meer tot team Orval, nee?
Na het badmintonnen sluit ik graag af met een biertje en nu is dat inderdaad een Orvalletje. Ja, ja, de après-badminton is voor mij toch minstens even belangrijk als het sporten zelf. Na het badmintonnen wil ik graag nog even ‘socializen‘ (amai, wat een hippe woorden, Hendrik!) in de cafetaria bij Luc om de avond af te sluiten.

Mini-Smash for Funners in actie

JBCM-toernooi – alle deelnemers en trainers

Onze jeugd was dit jaar heel goed vertegenwoordigd op het Kersttoernooi. Bij de jeugd valt dit toernooi in het kader van de JBCM-toernooien (Jeugd Badminton Circuit Meetjesland). Enkele sfeerbeelden het JBCM-toernooi en een interview met twee van onze jongste talentjes kun je hieronder terugvinden.

Senne en Michiel

Deze twee jonge enthousiastelingen hadden nog nooit aan een JBCM-toernooi deelgenomen. Na hun allereerste echte match namen we even de tijd om hen een beetje beter te leren kennen en even te luisteren naar hun eerste wedstrijdervaring. De papa heeft stiekem ook een beetje helpen antwoorden ðŸ˜‰

Onze eerste belangrijke vraag voor Senne en Michiel: zijn jullie een tweeling of broertjes?
Ze antwoorden met een glimlach en in koor: “Een tweeling én broertjes!”

Hoe komt het dat jullie beginnen badmintonnen zijn?
Door onze zus, Hanne.

En wat vinden jullie het leukst aan badminton?
Het is zo leuk om op een pluim te slaan in plaats van op een bal. Dat maakt zo een leuk ‘plop’-lawaai.

Wat bedoelen jullie met ‘leuker dan op een bal slaan’?
Papa helpt even: ze spelen momenteel nog tafeltennis in Eeklo, maar ze vinden het hier ook heel erg leuk. Het maakt het voor ons als ouder wel wat gemakkelijker, aangezien Hanne hier al speelt.

Even over naar de vraag van vandaag: wat vinden jullie van het Kersttoernooi en lukken de wedstrijden een beetje?
We hebben nog maar een wedstrijd gespeeld tegen Thibo en Nand en het was supertof!
Papa: het was 21-8 en 21-7 voor Thibo en Nand, maar hun enthousiasme is niet klein te krijgen. (Het bewijs hiervan is overduidelijk op foto terug te vinden.)

En voor wie gaan jullie straks nog het hardst supporteren?
– Een heel erg lange stilte en denkende gezichtjes volgen –
Voor zus!

Enkele sfeerbeelden en actiefoto’s

Nieuwjaarshappening 26 januari

Op 26 januari houden we naar jaarlijkse gewoonte onze nieuwjaarshappening.  We starten de avond zoals gewoonlijk al gezellig op het veld met een spelletje jeneverbadminton. Nadien doen we in dezelfde trend voort in de cafetaria met enkele zelfgemaakte hapjes.

Om 19 uur vangen we de avond op het veld aan met jeneverbadminton. Voor de spelers die dit evenement nog niet kennen: het is badmintonnen waarbij de netrand centraal staat. Wanneer je de netrand raakt en alsnog een punt maakt, mag je even een klein drankje aan de zijkant gaan halen ?
Vanaf half 8 is iedereen welkom in de cafetaria om met z’n allen te genieten van enkele hapjes en natuurlijk ook om even te klinken op het nieuwe jaar!

Zin om een hapje mee te helpen maken?
Laat gerust iets weten aan Manon (manon@smashforfun.be).

Benieuwd naar enkele stereotype badmintonspelers?

Bekijk dan zeker even dit filmpje. Wie weet herken je er wel een paar van?

Badmintonstereotypes