September 2019

Het seizoen is opnieuw begonnen en bij deze ook de ‘Wist-je-badjes’! Er is helaas nog geen tijd gevonden om spelers uit de club volledig uit te vragen, dus houden we het in september even over een aantal toffe events!

Clubfeest 2019

Het clubfeest van dit jaar zit er bij deze ook weer op. We hopen dat jullie allemaal genoten hebben van de professioneel gebakken vleesjes van Tony, Kris en (naam mama Merel) (de ouders van Merel en Boris), de verse groentjes, pastasalades en aardappelsalade. But last and definitely not least, het fantastische dessertbuffet dat we volledig te danken hadden aan eigen clubleden!
Aan alle helpers, jawel ook de barmensen die hier en daar een glaasje braken, een welgemeende DIKKE MERCI!

Wist je trouwens al dat we sinds dit jaar een clubavatar hebben? Ze kwam als grote winnaar uit de bus met een grote voorsprong op Boris (trainer) en Finn (jeugdspeler). Het clubfeestcomité heeft haar dan ook uitgeroepen en gekroond tot clubavatar 2019! In het dagdagelijkse leven mag je haar altijd met Petra aanspreken 😉. Proficiat Petra Horrie!

Meteen winst voor Gemengd 2!

De spits van het nieuwe competitieseizoen werd afgebeten door onze tweede mixploeg. Bart, Simon, Stéphanie en Sofie werden in Evergem ontvangen om het beste van zichzelf te geven. En of ze dat gedaan hebben? Jazeker!

De avond begon al goed met winst in beide dubbels, al was de tweede set bij de dames toch even heel erg spannend met 23-25! Nadien knalden ook Bart en Sofie hun tegenstanders naar huis. Op dat moment staat het team 0-4 voor op Evergem. Het allereerste puntje van het seizoen was sowieso al binnen – party!

Maar uiteraard is de wedstrijd pas gespeeld na 8 matchen. Simon en Stéphanie hadden iets minder geluk in hun enkels. Na elk 3 sets gespeeld te hebben, moesten ze toch even hun strijdbijl begraven…
Of waren ze stiekem hun krachten aan het sparen om in de mixmatch alles te kunnen geven? 😉

Want wat voor een nagelbijters waren die laatste twee matchen wel niet?! Bart en Sofie maakten hun match onverwacht spannend door een kleine onverwachte wending in de tweede set. We blijven natuurlijk Smash for Fun en de fun nam even de bovenhand. Gelukkig vonden ze hun smashkrachten in de derde set terug en haalden zo de overwinning al binnen.
Op hetzelfde moment vond een thriller van formaat op het veld naast hen plaats. De eerste set verliep bij Simon en Stéphanie niet echt van een leien dakje. Maar wat een onverwachte comeback in de tweede set en aanhoudende spanning in die verdiende derde! Ze hebben hun spel aangepast en wat een ontlading bij dat laatste punt!
Een glansrijke eerste overwinning van het seizoen is binnen!

En nu hopen dat ze stiekem de toon hebben gezet voor alle Smash for Fun-ploegen! Proficiat Gemengd 2, proficiat Bart, Simon, Stéphanie en Sofie!
Kijk ze blij zijn! 😊

Rommelmarkt 13/10

Ook dit jaar zal Smash for Fun opnieuw met een eet- en drankkraampje op de leukste rommelmarkt van het Meetjesland te vinden zijn. Nee, nee, je hoeft niet naar Eeklo te gaan – dat is voor de zondag. Maar op zaterdag 13 oktober mag je ons altijd een bezoekje komen brengen in de Kleine Zuidstraat te Kaprijke.


Zomermaanden 2019

Smash for Fun zit tijdens de zomermaanden niet stil en we hopen dat jullie dat ook niet doen! Maar, mocht je toch nog wat vrije dagen hebben, bekijk dan zeker eens de activiteiten die we in augustus en september voor jou in petto hebben.

Save the dates: 1 augustus beginnen we met het ‘nieuwe’ seizoen, 23 augustus geven we het startschot voor de vrijdagspelers, maar noteer vooral 8 september: clubfeest 2019!

Aanloop nieuw seizoen – planning augustus

Vanaf 1 augustus kan er opnieuw elke maandag en donderdag gespeeld worden. Speeluren blijven in augustus hetzelfde als doorheen het normale seizoen. We starten zoals gewoonlijk om 20 uur en ruimen de netjes achteraf tijdig op. Vrijdagspelers hopen we op 23 augustus al drummend aan de deur terug te zien voor de Kick-Off Friday!

Kick-Off Friday – 23 augustus

Op 23 augustus is het officieel de eerste vrijdag na een maand en half rust waarop opnieuw gespeeld kan worden. Om dit moment toch wat feestelijk te kaderen, maken we er een heuse Kick-Off Friday van. Wij zorgen voor een muziekje, jullie voor de nodige man- en vrouwkracht, ambiance en spelplezier? 😉 Neem gerust iemand mee die badmintonnen bij Smash for Fun eens wil proberen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Clubfeest 2019 – 8 september

Op zondag 8 september organiseert Smash for Fun naar jaarlijkse traditie het clubfeest. Dit jaar willen we graag opnieuw jullie zondagnamiddag inpalmen met lekker eten, leuke activiteiten en aangenaam gezelschap. We verwelkomen jullie graag vanaf 12 uur in het SOCK, Molenstraat 28 te Kaprijke.

Ben jij ook zo in je element?
Nee hoor, dit is geen vreemde uitspraak omwille van de hitte die we deze zomer al mochten absorberen, maar een knipoog naar ons thema: Avatar, the last airbender – meester van de 4 elementen.

Het thema van dit jaar: de 4 natuurelementen. Het eten en de activiteiten zullen volledig in het teken staan van water, aarde, vuur en lucht. Maar om het thema helemaal compleet te maken, hebben we ook jullie hulp nodig door middel van jullie outfits 😉.

Kies jouw element en pimp je outfit met bijhorende kleuren, zodat we al van ver kunnen zien welk element jij vertegenwoordigt!
Wil je een watermeester zijn, haal dan al je (donker)blauwe kledingstukken boven. Voel je jezelf meer een krijger van het aardse rijk, laat je ware aard zien in het bruin, beige en alle groentinten. Speel je liever met vuur? Kom dan meestrijden in het zwart, rood, geel of oranje! Wil je het eerder luchtig houden, verras ons dan met je leukste combinaties in het wit, beige en lichtblauw.

Wat gaan we die dag doen?
We starten om 12 uur met een aperitiefje, terwijl we de BBQ in gang steken. Nadien schuiven we aan tafel om een goeie portie krachtvoer te eten. Het is belangrijk om voldoende kracht op te doen, want na het dessert zullen er verschillende activiteiten voorzien worden.

Let op: denk aan je kledij. Doe je graag mee met de activiteiten, doe dan zeker niet je nieuwste broek en mooiste hemdje aan!

Wat kost zo een dagje clubfeest?
We vragen €15 voor volwassen eters en €10 voor kinderen tot en met 12 jaar. Daarin zit al het bovenstaande inbegrepen 😊.

Wie is welkom?
Iedereen, maar werkelijk iedereen. Wil je je buurman, je nichtje, schoolkameraadje of oud vakantielief meenemen? Geen probleem! 😉 We vragen enkel om tijdig in te schrijven via inschrijvingen@smashforfun.be.

Inschrijven kan tot en met 25 augustus.

Ken je de legende van Aang (Avatar, the last airbender) niet? Bekijk dan even dit filmpje, dan weet je meteen in welke wereld je jou willen meenemen op 8 september!


Mei 2019

Het wist-je-badje van mei is er met een beetje vertraging. Het duurde namelijk even vooraleer Paul en Hubert hun geheugen teruggevonden hadden 😉. Nee hoor, deze twee mannen zijn nog heel goed bij de pinken en dat kun je hieronder meteen ontdekken!

‘Golden Oldies’: Paul & Hubert

In mei laten we de twee anciens van onze club aan het woord. We kennen hen allemaal als twee goedlachse mannen, die vaak als eerste aan de sporthaldeuren staan, de netjes steevast opzetten en de nieuwelingen meteen de eerste kneepjes van het badmintonvak leren.

De ‘Golden Oldies’, wie zijn ze?
Paul (rechts): Ik ben Paul Schyvinck, 70 jaar. Met die leeftijd sta ik ook op het podium, ik ben den eersten van de club (lees: onze oudste speler). Ik ben gepensioneerd en door omstandigheden beginnen sporten, waaronder ook badmintonnen. Zo doe ik maandag twee uur ’50+-sport’ en op woensdag ga ik tennissen. En dat is vaak met een beetje spierpijnen achteraf 😉. Verder ga ik ook nog wandelen, fietsen en vind ik het leuk als de kleinkinderen langskomen. Ik heb twee kleinkinderen die 14 en 16 zijn en dan merk je toch dat die in de pubertijd zitten. Verder heb ik ook nog ‘den hometrainer’, maar die staat meer aan de kant dan wat anders.

Hubert (links): Mijn naam is Hubert De Mits en ik ben ook 70 jaar en dus maar met een paar maanden tussen tweede op ‘t podium. Ik speel hier al even lang dan dat de club bestaat. En ik speel eigenlijk ook al even lang met dezelfde schoenen. Verder hou ik mij ook bezig met tuinieren en boeren 😉. Ik heb twee kinderen, Sofie en Thomas. Vroeger heb ik nog vaak met Thomas aan toernooien deelgenomen en we deden dat niet slecht!

Spreken jullie naast het veld ook nog af?
Paul: Nee, eigenlijk niet. Meestal zien we elkaar hier. Ernaast bijna niet. Ge moet niet overdrijven ook he!
Hubert: En als den ene niet komt, dan komt den anderen vaak ook niet. We laten dat dan wel op voorhand al eens aan elkaar weten.

Hoe zouden jullie Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Paul: Ik was hiervoor nog nooit lid van een club geweest. Ik ben hier binnengekomen en na een uur voelde ik mij thuis.
Het is een sociale club. Jong en oud speelt hier samen en aanvaardt elkaar ook. Iedereen speelt hier met en tegen gelijk welke speler of gelijk welk niveau.

Jullie zijn vaak ook de eerste spelers die nieuwelingen een beetje wegwijs maken. Een beetje zoals SEA LIFE, maar dan met dappere sporters in plaats van verslagen zeehondjes 😉. Hoe ervaren jullie dat zelf eigenlijk?
Paul: We hebben nog geen kampioenen te water gelaten, maar we proberen nieuwelingskes direct mee te pakken op het veld. Dat is interessant en door dat te doen, voelen we onszelf nog meer aanvaard.
Hubert: – al lachend – Get van die bokken die gerne ne keer van een groen bladje eten 😉.

Eindeseizoensevenementen

Foute avond – 31 mei

Het seizoen loopt stilaan ten einde. Dit kunnen we niet laten gebeuren zonder eerst nog eens goed fout te gaan! Aangezien er op donderdag niet gespeeld kan worden, hopen we heel veel spelers op de allerlaatste ‘officiële’ speeldag van seizoen 2018-2019 te zien.

Wij voorzien alvast een DJ. Voor de rest hebben we enkel nog enthousiastelingen nodig die het foute feestje mee op gang willen trekken. Het is in theorie een gewone speelavond, maar hoe fouter je kledij en danspasjes tussen elk punt, hoe liever we het hebben! De foutste outfit krijgt op het einde van de avond ook een prijs!
Niet zo een liefhebber van verkleden, onthou dan vooral: niets moet, alles mag. Met een petje of gekke sokken ben je ook al volledig in thema 😊.

Naar jaarlijkse gewoonte spelen we in juni nog even door op maandag en donderdag. Dit aan de hand van een soort van beurtenkaart. Heb je hierover vragen? Spreek dan zeker eens een van de bestuursleden of andere vaak aanwezige Smash for Funners aan.

BBQ voor de jeugdspelers – 29 mei

Om het seizoen van onze jongste sportievelingen in stijl af te sluiten, organiseren we voor hen een heuse BBQ.
Woensdagavond zijn jullie vanaf 18 uur allemaal welkom op de locatie die via WhatsApp werd meegedeeld. Geen idee waar je moet zijn? Contacteer dan een van de trainers voor de gedetailleerde info.
Dit evenement is namelijk enkel en alleen voor jeugdspelers. Party crashers hebben we er liever niet bij 😉.

 • Jeugdspelers welkom vanaf 18 uur
 • Ouders mogen vanaf 20u30 aansluiten voor een drankje
 • Inschrijven kan tot 25 mei door te reageren op het berichtje via WhatsApp
 • Helpers zijn welkom vanaf 14 uur. Graag op voorhand een berichtje aan Mikal als je wil meehelpen.
 • Prijs: 15 euro/persoon. De “after-BBQ” is gratis.

We hopen op massaal veel jeugdspelers en heel wat ouders die achteraf nog even blijven ‘plakken’. Zo kunnen we er samen een gezellige avond van maken.

Tot dan!

Sfeerbeelden Bubble Ball

Hieronder zijn alvast enkele foto’s van de afgelopen ‘Bubble Ball’-editie terug te vinden. Meer foto’s kun je op Facebook terugvinden via de knop.


April 2019

Tania

Na al dat mannelijk schoon geïnterviewd te hebben, ben ik verheugd om eens een vrouw aan het woord te laten. Tijd voor wat girlpower! Ben je er klaar voor, Tania?

Wie ben je?
Ik ben Tania, een alleenstaande vrouw van om en bij de 54, woonachtig te Kaprijke. En ik ben heel sociaal, maar stiekem alleen maar bij mensen die ik goed ken 😉. Ik zal niet vaak de eerste zijn die het gesprek opent.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik werk als huishoudhulp bij GreenHouse Eeklo. Naast badmintonnen, ga ik ook wekelijks naar de rugschool. Ik ben ook vaak ‘de opvang’ voor mijn kleinkinderen. Zo blijft mijn kleinzoon Zyan elke woensdag op donderdag bij mij slapen. En zoals jullie wel weten, bak ik bij gelegenheden of een verjaardag al graag eens een taartje.

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Tgoh, hoe moet ik dat omschrijven? Het is een club met een aangename sfeer en met de visie: iedereen speelt met iedereen. Maar iedereen zoekt natuurlijk wel een beetje zijn eigen categorie op. En vroeger kwam ik altijd op maandag en donderdag spelen, maar er is op die dagen soms te veel volk. Daarom kom ik graag eens op vrijdag spelen als ik kan.

Wat vond je tot nu toe het leukste evenement?
Als het om te feesten is, sta ik op de eerste rij hé! De keizertoernooitjes vind ik altijd heel plezant om te doen. En het clubfeest in piratenthema voor het 15-jarig bestaan, was ook heel goed. Ik verkleed mij nochtans niet graag, maar in zo een groep durf je al eens iets meer. Als de sfeer goed zit en ik sla aan het babbelen, dan geraak ik niet meer naar huis. Ik heb de goede gewoonte om altijd ‘den boel‘ af te sluiten 😊.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Badminton is echt voor iedereen; mannen, vrouwen, alle leeftijden door elkaar. Je kan zelf kiezen of je het recreatief houdt of eerder voor competitie of toernooien kiest. Het is intensief en elke keer keer als ik thuiskom, doet het toch weer deugd dat ik geweest ben. Het is een spel dat je niet alleen speelt, waarvoor je altijd gezelschap nodig hebt. Dus het is ook een sociale sport. En daarom, als hier iemand probeert of start, blijven ze ook vaak terugkomen. Het is een sport waarin je eens je frustraties kan afreageren, eens goed kan babbelen. En je blijft elkaar opzoeken, want na het badmintonnen komen we boven in de cafetaria nog eens met ‘ons bendeke‘ (waaronder ook een aantal ex-Smash for Fun’ers) samen om na te praten.

Tania, jij maakt ook vaak taarten voor onze evenementen. We hebben zelfs een aantal gasten die speciaal blijven om nog van jouw taarten te kunnen eten. Maar welke taart eet je nu zelf het liefst?
Frangipanetaart! Ik eet heel graag noten plus die amandelsmaak, dat is wel mijn ding!

Deel je je recepten ook of zijn die geheim?
Haha, nee hoor, ik deel die graag. Ze komen vaak ook uit het kookboek van de KVLV, Ons kookboek. Maar de flantaart is wel een familierecept, gemaakt door mijn grootmoeder. Het recept van de vlaai komt van een aangetrouwde nonkel.

Eén ding is zeker: voor de beste baktips en een lange babbel moet je bij Tania zijn! 😉

Bubble Ball – 1 mei

Op 1 mei organiseert Smash for Fun een groot Bubble Ball-event op de sportvelden naast het SOCK in Kaprijke. Dit in samenwerking met het gemeentebestuur van Kaprijke. Voor iedereen toegankelijk, voetbalskills zijn absoluut niet nodig en we rekenen op heel wat dames tussen de ploegjes 😉.

 • Wedstrijdjes starten om 14 uur, graag een kwartier op voorhand aanwezig zijn.
 • Teams van 5 personen. Als je voor een echte uitdaging wil gaan: teams van 4 personen laten we ook toe!
 • Elk wedstrijdje duurt 5 minuten – believe us, het is serieus warm in zo’n bal! 😉
 • Inschrijvingsgeld: 25 euro/team. Dit bedrag is vooraf over te schrijven door de ploegverantwoordelijke op BE37 2900 4161 3728 met je ploegnaam als mededeling.
 • Drinken is beschikbaar aan democratische prijzen.
 • Croque monsieurs voor de hongerige Bubble Ball’ers.

Inschrijven kan via mail naar: inschrijvingen@smashforfun.be, met vermelding van je ploegnaam. Vervolgens krijg je een mail met extra info en het startuur van je eerste wedstrijd. Startuur zal afhankelijk zijn van het aantal inschrijvingen.

Er is maar plaats voor een beperkt aantal teams, snel zijn is de boodschap!

Wil je weten waar je aan toe bent? Kijk dan even naar wat sfeerfoto’s van, jawel, 2 jaar geleden!

Jeugdspeler in de kijker

Badmintonfiche

 • Naam: Amber
 • Leeftijd: 15 jaar
 • Lid sinds: september 2017
 • Aantal JBCM-deelnames: 11
 • Favoriete discipline: enkel

Jij hebt ondertussen al heel wat wedstrijdervaring door de vele JBCM-deelnames. Welke tips zou je geven aan nieuwe deelnemers van dit toernooi?
Bij dubbels moet je echt spreken met elkaar. Je moet elkaar ook blijven motiveren, zodat je nooit boos zou worden en samen een leuke match kan hebben 😊.
Bij een enkel probeer ik mijn tegenspeler zoveel mogelijk van links naar rechts te laten lopen. Zo maak ik hem of haar een beetje moe en moet ik zelf niet te veel te lopen.
Ik wil ook graag goed spelen om de club een goede naam te geven. Want vroeger was het: Het zijn maar die van Lembeke. En dan wil ik er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen.

Anderhalf jaar geleden ben jij hier alleen toegekomen op de trainingen en kort daarna is ook je zusje, Yana, gevolgd. Wat zorgt ervoor dat je hier wekelijks opnieuw op de trainingen bent?
Ik voel mij hier echt goed. Ik heb hier ook al veel vriendinnen gemaakt. Dat zijn ook betere vriendinnen dan ik ergens anders heb.

Wij zien tijdens de toernooien, trainingen en evenement vaak ook heel wat lekkers van jou passeren. Wat heb je zo al allemaal gemaakt?
Op het vorige JBCM-toernooi in Lembeke heb ik koekjes en wafeltjes meegebracht om uit te delen aan alle Smash for Fun-spelers. Een andere mama had eens koekjes gemaakt en ik vond dat leuk, dus wou ik dat ook eens doen.
Op de nieuwjaarshappening had ik soesjes gemaakt met zelfgemaakt gele crème en Yana had een doos vol cupcakejes gemaakt.
En voor mijn verjaardag heb ik vlaai uitgedeeld en hij was meteen op! Ik word daar echt gelukkig van! Ik vind het leuk als ze dan terugkomen om nog een stukje te vragen, want ik heb daar werk in gestoken 😊.

Jij gaat ook mee op jeugdweekend. Wat zijn jouw verwachtingen hiervan? En wat denk je dat de verrassing zal zijn?
Dat we niet veel gaan slapen! En zeker niet veel gaan stilzitten, bijvoorbeeld Weerwolven in een grote groep lijkt mij leuk. Of een groepsspel waarbij we iets moeten zoeken! En als verrassing zou kajakken wel tof zijn!

Jeugdweekend – sfeerbeelden

Stilzitten hebben onze jeugdspelers tijdens het jeugdweekend zeker niet gedaan. Weerwolven in grote groep is er niet van gekomen, maar een heus één tegen allen-spel wel. Ook een quiz met genânte weetjes over de trainers en grappige opdrachten kon niet ontbreken. De fakkeltocht waarbij we een code moesten kraken, zal ons nog lang bijblijven. En de hele groep heeft de longen uit zijn lijf geroepen tijdens onze verrassingsactiviteit: een tripje naar Bobbejaanland!

We zijn ondertussen begonnen aan de selectie van alle foto’s. Wie graag al een eerste indruk wil van het jeugdweekend, kan een kleine fotoreeks via de ‘Foto’s jeugdweekend 2019’-knop terugvinden. Meer foto’s volgen later zeker en vast nog 😊.


Maart 2019

Hannes


Wie ben je?
Hannes Hugaert, 18 jaar. En ja, het is HU-gaert en niet HUI-gaert 😉.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Veel sporten natuurlijk, maar ook gamen en Netflix kijken.

Hannes, ga jij toevallig ook niet nog naar school?
Ah, juist ja! Ik studeer momenteel een bachelor Elektronica-ICT aan Odisee. Het is mijn eerste jaar en tot nu toe gaat alles redelijk vlot.

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Oh, een leuke, sociale club waar je jezelf kan ontplooien als een jong individu.

Wat vond je tot nu toe het leukste evenement?
De nieuwjaarshappening van 2018. Dat was het moment dat ik het mirakel van koude bloemkool met cocktailsaus ontdekte. Ook wel ‘popcorn voor gevorderden’ genoemd.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Dat badminton niet alleen voor Chinezen is. Met genoeg training kan iedereen een beetje Chinees worden (in badminton, wel te verstaan 😉).

Jij bent sinds januari B2-speler in de enkeldiscipline en sinds kort ook B2 in het dubbelspel. Wat zijn jouw verdere ambities?
A-speler worden in België en optioneel meerdere toernooien meespelen in het buitenland.

Ondertussen heb je je eerste buitenlands toernooi gespeeld in Delft, Nederland. Hoe was die ervaring?
Ik was superverrast door de aangename ontvangst en het verblijf bij de Nederlanders. We hadden een slaapplek bij Albert (hulptrainer TOPtrainingenproject) die in Delft woont, waar we heel gastvrij ontvangen werden met lekker eten, een boxspring (daar kan je alleen maar goed in slapen!) en een chauffeur naar de Delftse sporthal.
Het toernooi zelf was een goede leerervaring, want het niveau lag hoger dan het niveau waarop ik hier in België speel. Ik was dan ook superblij dat ik een van mijn twee enkels gewonnen had. In het begin van alle matchen moesten we (Manon, Glenn en ik) ons vaak aanpassen aan de snelheid van de Nederlanders, maar na wat coaching van Leonard (trainer TOPtrainingenproject) hebben we enorm goed gespeeld. Jammer genoeg hebben Glenn en ik niets in onze dubbel gewonnen. Maar onze winst in de après-badminton met een lekker McDo’tje pakken ze ons niet meer af. Conclusie: het was mega leuk!

Wij hebben jou hier twee jaar geleden zien toekomen met Wouter en Lisa. Hoe is dat eigenlijk gekomen?
Ze hadden oorspronkelijk mijn broer Aaron meegevraagd en ik ben gewoon meegekomen. Aaron is dan vrij snel afgehaakt, maar ik ben met Lisa en Wouter blijven meekomen. Ik ben hier met open armen ontvangen en toen ik mijn drive om beter te badmintonnen gevonden had, was ik hier niet meer weg te slaan. Nu nog oefenen op de après-badminton, want na twee pintjes kijk ik al scheel.

Supportersavond 30 maart

Gemengd 1
(Glenn, Boris, Lisa, Manon, Ine & Wouter)


Om onze jeugd even te laten zien wat competitie nu net inhoudt, organiseren we op 30 maart een supportersavond. Die avond spelen onze Heren 1 en Gemengd 1 namelijk tegen Hoge Wal 1H en Senste 1G.

Iedereen is welkom om mee te supporteren op onze tribunes, waar sfeer en ambiance hopelijk niet zullen ontbreken! Neem dus zeker ook je zotste spandoek mee en geniet mee van een sportieve, sfeervolle avond waarbij twee van onze zes competitieploegen het beste van zichzelf geven!

Planning van de avond:
18:30 – 19:00: Binnenkomen en spandoeken ophangen
19:00 – 21:30: Supporteren
21: 30: Napraten met door de club aangeboden sandwichkes 😉

Onze competitieploegen rekenen alvast op jullie enthousiasme!

Jeugdweekend 12-14 april

Op 12, 13 en 14 april is het terug zover: het alom geprezen jeugdweekend van onze club! Onze trainers hebben al vele uren samengezeten om voor onze jeugdspelers een tof weekend in elkaar te steken.

Op 12 april vertrekken we kort na de middag richting Herentals in het bosrijke Netepark. Dit is een sportcentrum speciaal uitgerust voor sportclubs. We hebben daar zelfs een privékok! Zondagavond kan iedereen opnieuw in zijn eigen bedje slapen, want rond 18 uur kun je deze jonge bende opnieuw aan de sporthal van Lembeke verwachten.

Wie mag er allemaal mee?
Alle jeugdleden! Ook alle trainers zijn van de partij, samen met extra volwassen begeleiders. Ja, zelfs de ouders mogen mee (mits toestemming van hun kinderen 😉).

Wat is er allemaal inbegrepen?
In dit weekend is er vervoer voorzien, het verblijf in een BLOSO-centrum met alles erop en eraan, verzekering, 3 maaltijden per dag & tussendoortjes, tal van activiteiten én een leuke verrassing.

Het jeugdweekend is een activiteit georganiseerd door onze geëngageerde jeugdtrainers: Mikal, Merel, Leander, Boris, Shane, Valentine, Wout & begeleiders.

We verwachten iedereen van de jeugd mee op dé leukste activiteit van het jaar!

How to: korte service

Dit is een vrij lang filmpje, maar het is zeker en vast de moeite om het even volledig te bekijken. Een toffe rally kan namelijk pas beginnen na een goede opslag. Via dit filmpje reiken we jullie wat handige tips en tricks toe die je bij het volgende speelmoment zeker en vast al eens kan proberen toepassen!


Februari 2019

Ze lijken op elkaar, er zit alleen een beetje leeftijdsverschil op.
Wie zijn Franky en Matthias Mercy?

Wie zijn jullie?
Wij zijn Franky en Matthias Mercy. Vader en zoon en we wonen in Lembeke.

Wat doen jullie in het dagelijkse leven?
Matthias: Ik ben web developer voor het KISP. Ik doe daar het onderhoud van de website en bedenk ook nieuwe features. Verder volg ik ook nog een vervolgopleiding SLO (specifieke lerarenopleiding) grafische technieken. Maar naast badmintonnen, studeren en computerspelletjes spelen, programmeer en ontwikkel ik zelf ook spelletjes.

Franky: En ik ben coördinator bij Campina. Maar ploegbaas is waarschijnlijk een duidelijkere omschrijving (klopt, merci Franky! 😉)

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Franky: Het is een gezellig clubje en ik kom hier vooral om te ontspannen. Maar evengoed om eens goed op een pluimpje te meppen. Er zijn ook heel veel toffe mensen, waardoor het leuk en gemakkelijk is om nieuwe vrienden te maken. Zo hebben Paul en Hubert ons bijvoorbeeld direct aangesproken en ons op sleeptouw genomen. Hierdoor voelden we ons meteen erg welkom. Smash for Fun staat voor mij gelijk aan ontspanning en amusement.

Vanaf het moment dat jullie bij Smash for Fun waren, zijn jullie ook een vaste waarde geworden op onze evenementen. Welk evenement vonden jullie tot nu toe het plezantst?
Matthias: Het clubfeest van 2017 met de volksspelen was leuk. Omdat er zoveel verschillende spelletjes waren, kon iedereen er zeker eentje goed. Dat zorgt natuurlijk ook meteen voor een goede sfeer.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Franky: Dat badminton alleen maar voor de echte top is, want hier vind je echt van alles en nog wat. Net omdat je hier alle niveaus vindt, is het zo leuk voor iedereen.

Ik probeer mijn papa al een half jaar naar de badminton te krijgen. Hoe is dat bij jullie gegaan? Wie heeft er het initiatief genomen?
Franky: Matthias was continu bezig met programmeren en ik vond dat hij te veel achter de computer zat. Ik heb hem toen voorgesteld om hier samen eens te komen badmintonnen, omdat badminton mij ook heel toegankelijk leek. En aangezien we van Lembeke zijn en een club in de buurt zochten, zijn we bij Smash for Fun terechtgekomen.

Matthias: We vonden het ook alletwee meteen tof om te doen. Ik heb eigenlijk weinig vrije tijd, maar ik maak graag tijd vrij om hier te komen spelen. Het is ook grotendeels mijn ontspanning en iedereen heeft daar af en toe echt wel nood aan.

Welk moment zal jullie altijd bijblijven?
Franky: Wij zijn hier toegekomen met racketjes uit de Ikea. Daar werd eerst eens goed mee gelachen, maar het beste van al was dat ze ook meteen kapot gingen. Van een goede start gesproken!

Keizertoernooi & Quiz for Fun

Keizertoernooi 15/03

Ben jij klaar om onze nieuwe badmintonkeizer te worden? Schrijf je dan snel in voor dit evenementje!

Op vrijdag 15 maart organiseren we het volgende keizertoernooi. We starten om 20 uur met opwarmen en spelen waarschijnlijk tot 22u30. Het blad om in te schrijven is terug te vinden op het paneel dat elke speeldag aan de banken staat. De inschrijvingen zijn beperkt tot 36 spelers.

Wat is dat, een keizertoernooi?
Tijdens een keizertoernooi worden (liefst) vooraf poules gemaakt via het inschrijvingsblad. In die poule worden er in verschillende duo’s enkele matchen gespeeld op tijd, achteraf wordt de score genoteerd. Er wordt dus niet tot 21 gespeeld, maar doorgespeeld tot het tijdsignaal afgaat. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar je zal zien dat het een heel gemakkelijk systeem is.

Een keizertoernooi = fun!

Let op: er kan die avond helaas niet meer vrij gespeeld worden, aangezien alle terreintjes nodig zijn voor het keizertoernooi.

Quiz for Fun 23/03

Kom jij ook meequizen op de 7e editie van onze enige, echte QUIZ FOR FUN?!
Jullie zijn allemaal welkom om een avondje jullie hersenen te kraken, maar even goed om gezellig te keuvelen in zaal Bartoutcourt.

Good to know:
– Adres: Bartoutcourt, Lembeke-Dorp 28, 9971 Kaprijke
– De deuren openen om 19u15, de eerste vraag wordt stipt om 19u45 gesteld.
– Een ploegje mag uit maximaal 5 personen bestaan.
– Het inschrijvingsgeld is 25 euro per ploeg. Dit bedrag is ter plaatse te betalen.
– Er zijn ook dit jaar opnieuw mooie prijzen te winnen!

Wil je graag meedoen?
Inschrijven kan via mail met vermelding van je ploegnaam naar: inschrijvingen@smashforfun.be

We blijven inschrijvingen accepteren tot we de maximale capaciteit van de zaal bereikt hebben.

Paastoernooi Sentse BC 20/04

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Sentse Badmintonclub rond Pasen hun Paastornooi voor recreanten t.e.m. C1. Het toernooi zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 20 april.
Dubbel dames en dubbel heren worden van 13 uur tot 18 uur gespeeld, nadien komen de gemengde duo’s aan beurt. Gemengd dubbel wordt gespeeld vanaf 19 uur.
Sentse BC vraagt €5 inschrijvingsgeld per discipline.

Zin om deel te nemen aan dit toernooi?
Inschrijven kan tot en met 16 april via mail naar paastornooi@sentsebadminton.be of via www.toernooi.nl
Vergeet in je mail zeker niet jouw naam, de naam van je partner, discipline en niveau te vermelden.

Pluimpjes oprapen doe je zo 😉

Het is jullie misschien al opgevallen dat het bestuur de pluimen iets frequenter probeert te vervangen. Ze doen dit niet alleen omdat ‘beschikbare pluimen’ een deel van de belofte is bij je inschrijving, maar ook omdat badmintonnen met een goede pluim die mooi rechtdoor vliegt nu net dat tikkeltje beter gaat.

Het klinkt misschien een beetje stom, maar pluimen gaan ook langer mee als je ze correct behandelt. Daarom hieronder een leerrijk filmpje over je best een pluim opraapt met je racket. Dit trucje geldt zowel voor veren shuttles, als voor onze gele shuttles 😉.

Stel dat je toch per ongeluk op een pluim bent gaan staan of ze iets te enthousiast vast nam, geef dit pluimpje dan door aan een van de bestuursleden. Merk je dat een pluim echt kapot (kopje weg, helemaal plat…) en dus eigenlijk voor de vuilbak is, hebben we liever dat deze pluimen ook meteen hun eindbestemming leren kennen 😉.


Januari 2019

Ken je Hendrik al?

Wie ben je?
Hendrik Dhoore – bijnaam: Ratman

Iedereen kent jou als Hendrik, de rattenvanger. Maar wat doe je eigenlijk echt in het dagelijkse leven?
Ik ben sedert dit jaar teamleider bij vzw Rato. We doen voornamelijk rattenbestrijding in 34 gemeenten in Oost-Vlaanderen. Naast rattenbestrijding staan we ook in voor het bestrijden van exotische plantjes en andere vreemde diertjes.

Af en toe kunnen we ook honing bij jou vinden? Hoe maak je die?
Maar Manontje, die maak ik niet he! Die maken mijn bijtjes. Ik heb al van kinds af een fascinatie voor bijen. Mijn opa en papa waren imker en tot voor kort was er ook nog een nonkel van mij die zich daar heel lang mee bezig hield. Je kan het een positief familiekwaaltje noemen.

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
De tofste badmintonclub van Oost-Vlaanderen waar iedereen welkom is om te spelen! Het zijn heel erg toffe mensen.

Wat vond je tot nu toe het leukste evenement?
Bubble ball vond ik fantastisch wijs, maar oh, zo lastig!
Dus misschien was het clubfeest van 2017 met de volksspelen misschien nog wel net iets meer mijn ding.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Sommige mensen vinden badminton geen echte sport. Ze hebben er vaak een verkeerd beeld van, want het is echt veel intensiever dan de meesten denken.

We hebben in onze club team Vedett, maar jij behoort toch nog net iets meer tot team Orval, nee?
Na het badmintonnen sluit ik graag af met een biertje en nu is dat inderdaad een Orvalletje. Ja, ja, de après-badminton is voor mij toch minstens even belangrijk als het sporten zelf. Na het badmintonnen wil ik graag nog even ‘socializen‘ (amai, wat een hippe woorden, Hendrik!) in de cafetaria bij Luc om de avond af te sluiten.

Mini-Smash for Funners in actie

JBCM-toernooi – alle deelnemers en trainers

Onze jeugd was dit jaar heel goed vertegenwoordigd op het Kersttoernooi. Bij de jeugd valt dit toernooi in het kader van de JBCM-toernooien (Jeugd Badminton Circuit Meetjesland). Enkele sfeerbeelden het JBCM-toernooi en een interview met twee van onze jongste talentjes kun je hieronder terugvinden.

Senne en Michiel

Deze twee jonge enthousiastelingen hadden nog nooit aan een JBCM-toernooi deelgenomen. Na hun allereerste echte match namen we even de tijd om hen een beetje beter te leren kennen en even te luisteren naar hun eerste wedstrijdervaring. De papa heeft stiekem ook een beetje helpen antwoorden 😉

Onze eerste belangrijke vraag voor Senne en Michiel: zijn jullie een tweeling of broertjes?
Ze antwoorden met een glimlach en in koor: “Een tweeling én broertjes!”

Hoe komt het dat jullie beginnen badmintonnen zijn?
Door onze zus, Hanne.

En wat vinden jullie het leukst aan badminton?
Het is zo leuk om op een pluim te slaan in plaats van op een bal. Dat maakt zo een leuk ‘plop’-lawaai.

Wat bedoelen jullie met ‘leuker dan op een bal slaan’?
Papa helpt even: ze spelen momenteel nog tafeltennis in Eeklo, maar ze vinden het hier ook heel erg leuk. Het maakt het voor ons als ouder wel wat gemakkelijker, aangezien Hanne hier al speelt.

Even over naar de vraag van vandaag: wat vinden jullie van het Kersttoernooi en lukken de wedstrijden een beetje?
We hebben nog maar een wedstrijd gespeeld tegen Thibo en Nand en het was supertof!
Papa: het was 21-8 en 21-7 voor Thibo en Nand, maar hun enthousiasme is niet klein te krijgen. (Het bewijs hiervan is overduidelijk op foto terug te vinden.)

En voor wie gaan jullie straks nog het hardst supporteren?
– Een heel erg lange stilte en denkende gezichtjes volgen –
Voor zus!

Enkele sfeerbeelden en actiefoto’s

Nieuwjaarshappening 26 januari

Op 26 januari houden we naar jaarlijkse gewoonte onze nieuwjaarshappening.  We starten de avond zoals gewoonlijk al gezellig op het veld met een spelletje jeneverbadminton. Nadien doen we in dezelfde trend voort in de cafetaria met enkele zelfgemaakte hapjes.

Om 19 uur vangen we de avond op het veld aan met jeneverbadminton. Voor de spelers die dit evenement nog niet kennen: het is badmintonnen waarbij de netrand centraal staat. Wanneer je de netrand raakt en alsnog een punt maakt, mag je even een klein drankje aan de zijkant gaan halen ?
Vanaf half 8 is iedereen welkom in de cafetaria om met z’n allen te genieten van enkele hapjes en natuurlijk ook om even te klinken op het nieuwe jaar!

Zin om een hapje mee te helpen maken?
Laat gerust iets weten aan Manon (manon@smashforfun.be).

Benieuwd naar enkele stereotype badmintonspelers?

Bekijk dan zeker even dit filmpje. Wie weet herken je er wel een paar van?

Badmintonstereotypes