Maart 2019

Hannes


Wie ben je?
Hannes Hugaert, 18 jaar. En ja, het is HU-gaert en niet HUI-gaert 😉.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Veel sporten natuurlijk, maar ook gamen en Netflix kijken.

Hannes, ga jij toevallig ook niet nog naar school?
Ah, juist ja! Ik studeer momenteel een bachelor Elektronica-ICT aan Odisee. Het is mijn eerste jaar en tot nu toe gaat alles redelijk vlot.

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Oh, een leuke, sociale club waar je jezelf kan ontplooien als een jong individu.

Wat vond je tot nu toe het leukste evenement?
De nieuwjaarshappening van 2018. Dat was het moment dat ik het mirakel van koude bloemkool met cocktailsaus ontdekte. Ook wel ‘popcorn voor gevorderden’ genoemd.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Dat badminton niet alleen voor Chinezen is. Met genoeg training kan iedereen een beetje Chinees worden (in badminton, wel te verstaan 😉).

Jij bent sinds januari B2-speler in de enkeldiscipline en sinds kort ook B2 in het dubbelspel. Wat zijn jouw verdere ambities?
A-speler worden in België en optioneel meerdere toernooien meespelen in het buitenland.

Ondertussen heb je je eerste buitenlands toernooi gespeeld in Delft, Nederland. Hoe was die ervaring?
Ik was superverrast door de aangename ontvangst en het verblijf bij de Nederlanders. We hadden een slaapplek bij Albert (hulptrainer TOPtrainingenproject) die in Delft woont, waar we heel gastvrij ontvangen werden met lekker eten, een boxspring (daar kan je alleen maar goed in slapen!) en een chauffeur naar de Delftse sporthal.
Het toernooi zelf was een goede leerervaring, want het niveau lag hoger dan het niveau waarop ik hier in België speel. Ik was dan ook superblij dat ik een van mijn twee enkels gewonnen had. In het begin van alle matchen moesten we (Manon, Glenn en ik) ons vaak aanpassen aan de snelheid van de Nederlanders, maar na wat coaching van Leonard (trainer TOPtrainingenproject) hebben we enorm goed gespeeld. Jammer genoeg hebben Glenn en ik niets in onze dubbel gewonnen. Maar onze winst in de après-badminton met een lekker McDo’tje pakken ze ons niet meer af. Conclusie: het was mega leuk!

Wij hebben jou hier twee jaar geleden zien toekomen met Wouter en Lisa. Hoe is dat eigenlijk gekomen?
Ze hadden oorspronkelijk mijn broer Aaron meegevraagd en ik ben gewoon meegekomen. Aaron is dan vrij snel afgehaakt, maar ik ben met Lisa en Wouter blijven meekomen. Ik ben hier met open armen ontvangen en toen ik mijn drive om beter te badmintonnen gevonden had, was ik hier niet meer weg te slaan. Nu nog oefenen op de après-badminton, want na twee pintjes kijk ik al scheel.

Supportersavond 30 maart

Gemengd 1
(Glenn, Boris, Lisa, Manon, Ine & Wouter)


Om onze jeugd even te laten zien wat competitie nu net inhoudt, organiseren we op 30 maart een supportersavond. Die avond spelen onze Heren 1 en Gemengd 1 namelijk tegen Hoge Wal 1H en Senste 1G.

Iedereen is welkom om mee te supporteren op onze tribunes, waar sfeer en ambiance hopelijk niet zullen ontbreken! Neem dus zeker ook je zotste spandoek mee en geniet mee van een sportieve, sfeervolle avond waarbij twee van onze zes competitieploegen het beste van zichzelf geven!

Planning van de avond:
18:30 – 19:00: Binnenkomen en spandoeken ophangen
19:00 – 21:30: Supporteren
21: 30: Napraten met door de club aangeboden sandwichkes 😉

Onze competitieploegen rekenen alvast op jullie enthousiasme!

Jeugdweekend 12-14 april

Op 12, 13 en 14 april is het terug zover: het alom geprezen jeugdweekend van onze club! Onze trainers hebben al vele uren samengezeten om voor onze jeugdspelers een tof weekend in elkaar te steken.

Op 12 april vertrekken we kort na de middag richting Herentals in het bosrijke Netepark. Dit is een sportcentrum speciaal uitgerust voor sportclubs. We hebben daar zelfs een privékok! Zondagavond kan iedereen opnieuw in zijn eigen bedje slapen, want rond 18 uur kun je deze jonge bende opnieuw aan de sporthal van Lembeke verwachten.

Wie mag er allemaal mee?
Alle jeugdleden! Ook alle trainers zijn van de partij, samen met extra volwassen begeleiders. Ja, zelfs de ouders mogen mee (mits toestemming van hun kinderen 😉).

Wat is er allemaal inbegrepen?
In dit weekend is er vervoer voorzien, het verblijf in een BLOSO-centrum met alles erop en eraan, verzekering, 3 maaltijden per dag & tussendoortjes, tal van activiteiten én een leuke verrassing.

Het jeugdweekend is een activiteit georganiseerd door onze geëngageerde jeugdtrainers: Mikal, Merel, Leander, Boris, Shane, Valentine, Wout & begeleiders.

We verwachten iedereen van de jeugd mee op dé leukste activiteit van het jaar!

How to: korte service

Dit is een vrij lang filmpje, maar het is zeker en vast de moeite om het even volledig te bekijken. Een toffe rally kan namelijk pas beginnen na een goede opslag. Via dit filmpje reiken we jullie wat handige tips en tricks toe die je bij het volgende speelmoment zeker en vast al eens kan proberen toepassen!


Februari 2019

Ze lijken op elkaar, er zit alleen een beetje leeftijdsverschil op.
Wie zijn Franky en Matthias Mercy?

Wie zijn jullie?
Wij zijn Franky en Matthias Mercy. Vader en zoon en we wonen in Lembeke.

Wat doen jullie in het dagelijkse leven?
Matthias: Ik ben web developer voor het KISP. Ik doe daar het onderhoud van de website en bedenk ook nieuwe features. Verder volg ik ook nog een vervolgopleiding SLO (specifieke lerarenopleiding) grafische technieken. Maar naast badmintonnen, studeren en computerspelletjes spelen, programmeer en ontwikkel ik zelf ook spelletjes.

Franky: En ik ben coördinator bij Campina. Maar ploegbaas is waarschijnlijk een duidelijkere omschrijving (klopt, merci Franky! 😉)

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
Franky: Het is een gezellig clubje en ik kom hier vooral om te ontspannen. Maar evengoed om eens goed op een pluimpje te meppen. Er zijn ook heel veel toffe mensen, waardoor het leuk en gemakkelijk is om nieuwe vrienden te maken. Zo hebben Paul en Hubert ons bijvoorbeeld direct aangesproken en ons op sleeptouw genomen. Hierdoor voelden we ons meteen erg welkom. Smash for Fun staat voor mij gelijk aan ontspanning en amusement.

Vanaf het moment dat jullie bij Smash for Fun waren, zijn jullie ook een vaste waarde geworden op onze evenementen. Welk evenement vonden jullie tot nu toe het plezantst?
Matthias: Het clubfeest van 2017 met de volksspelen was leuk. Omdat er zoveel verschillende spelletjes waren, kon iedereen er zeker eentje goed. Dat zorgt natuurlijk ook meteen voor een goede sfeer.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Franky: Dat badminton alleen maar voor de echte top is, want hier vind je echt van alles en nog wat. Net omdat je hier alle niveaus vindt, is het zo leuk voor iedereen.

Ik probeer mijn papa al een half jaar naar de badminton te krijgen. Hoe is dat bij jullie gegaan? Wie heeft er het initiatief genomen?
Franky: Matthias was continu bezig met programmeren en ik vond dat hij te veel achter de computer zat. Ik heb hem toen voorgesteld om hier samen eens te komen badmintonnen, omdat badminton mij ook heel toegankelijk leek. En aangezien we van Lembeke zijn en een club in de buurt zochten, zijn we bij Smash for Fun terechtgekomen.

Matthias: We vonden het ook alletwee meteen tof om te doen. Ik heb eigenlijk weinig vrije tijd, maar ik maak graag tijd vrij om hier te komen spelen. Het is ook grotendeels mijn ontspanning en iedereen heeft daar af en toe echt wel nood aan.

Welk moment zal jullie altijd bijblijven?
Franky: Wij zijn hier toegekomen met racketjes uit de Ikea. Daar werd eerst eens goed mee gelachen, maar het beste van al was dat ze ook meteen kapot gingen. Van een goede start gesproken!

Keizertoernooi & Quiz for Fun

Keizertoernooi 15/03

Ben jij klaar om onze nieuwe badmintonkeizer te worden? Schrijf je dan snel in voor dit evenementje!

Op vrijdag 15 maart organiseren we het volgende keizertoernooi. We starten om 20 uur met opwarmen en spelen waarschijnlijk tot 22u30. Het blad om in te schrijven is terug te vinden op het paneel dat elke speeldag aan de banken staat. De inschrijvingen zijn beperkt tot 36 spelers.

Wat is dat, een keizertoernooi?
Tijdens een keizertoernooi worden (liefst) vooraf poules gemaakt via het inschrijvingsblad. In die poule worden er in verschillende duo’s enkele matchen gespeeld op tijd, achteraf wordt de score genoteerd. Er wordt dus niet tot 21 gespeeld, maar doorgespeeld tot het tijdsignaal afgaat. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar je zal zien dat het een heel gemakkelijk systeem is.

Een keizertoernooi = fun!

Let op: er kan die avond helaas niet meer vrij gespeeld worden, aangezien alle terreintjes nodig zijn voor het keizertoernooi.

Quiz for Fun 23/03

Kom jij ook meequizen op de 7e editie van onze enige, echte QUIZ FOR FUN?!
Jullie zijn allemaal welkom om een avondje jullie hersenen te kraken, maar even goed om gezellig te keuvelen in zaal Bartoutcourt.

Good to know:
– Adres: Bartoutcourt, Lembeke-Dorp 28, 9971 Kaprijke
– De deuren openen om 19u15, de eerste vraag wordt stipt om 19u45 gesteld.
– Een ploegje mag uit maximaal 5 personen bestaan.
– Het inschrijvingsgeld is 25 euro per ploeg. Dit bedrag is ter plaatse te betalen.
– Er zijn ook dit jaar opnieuw mooie prijzen te winnen!

Wil je graag meedoen?
Inschrijven kan via mail met vermelding van je ploegnaam naar: inschrijvingen@smashforfun.be

We blijven inschrijvingen accepteren tot we de maximale capaciteit van de zaal bereikt hebben.

Paastoernooi Sentse BC 20/04

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Sentse Badmintonclub rond Pasen hun Paastornooi voor recreanten t.e.m. C1. Het toernooi zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 20 april.
Dubbel dames en dubbel heren worden van 13 uur tot 18 uur gespeeld, nadien komen de gemengde duo’s aan beurt. Gemengd dubbel wordt gespeeld vanaf 19 uur.
Sentse BC vraagt €5 inschrijvingsgeld per discipline.

Zin om deel te nemen aan dit toernooi?
Inschrijven kan tot en met 16 april via mail naar paastornooi@sentsebadminton.be of via www.toernooi.nl
Vergeet in je mail zeker niet jouw naam, de naam van je partner, discipline en niveau te vermelden.

Pluimpjes oprapen doe je zo 😉

Het is jullie misschien al opgevallen dat het bestuur de pluimen iets frequenter probeert te vervangen. Ze doen dit niet alleen omdat ‘beschikbare pluimen’ een deel van de belofte is bij je inschrijving, maar ook omdat badmintonnen met een goede pluim die mooi rechtdoor vliegt nu net dat tikkeltje beter gaat.

Het klinkt misschien een beetje stom, maar pluimen gaan ook langer mee als je ze correct behandelt. Daarom hieronder een leerrijk filmpje over je best een pluim opraapt met je racket. Dit trucje geldt zowel voor veren shuttles, als voor onze gele shuttles 😉.

Stel dat je toch per ongeluk op een pluim bent gaan staan of ze iets te enthousiast vast nam, geef dit pluimpje dan door aan een van de bestuursleden. Merk je dat een pluim echt kapot (kopje weg, helemaal plat…) en dus eigenlijk voor de vuilbak is, hebben we liever dat deze pluimen ook meteen hun eindbestemming leren kennen 😉.


Januari 2019

Ken je Hendrik al?

Wie ben je?
Hendrik Dhoore – bijnaam: Ratman

Iedereen kent jou als Hendrik, de rattenvanger. Maar wat doe je eigenlijk echt in het dagelijkse leven?
Ik ben sedert dit jaar teamleider bij vzw Rato. We doen voornamelijk rattenbestrijding in 34 gemeenten in Oost-Vlaanderen. Naast rattenbestrijding staan we ook in voor het bestrijden van exotische plantjes en andere vreemde diertjes.

Af en toe kunnen we ook honing bij jou vinden? Hoe maak je die?
Maar Manontje, die maak ik niet he! Die maken mijn bijtjes. Ik heb al van kinds af een fascinatie voor bijen. Mijn opa en papa waren imker en tot voor kort was er ook nog een nonkel van mij die zich daar heel lang mee bezig hield. Je kan het een positief familiekwaaltje noemen.

Hoe zou je Smash for Fun aan onbekenden omschrijven?
De tofste badmintonclub van Oost-Vlaanderen waar iedereen welkom is om te spelen! Het zijn heel erg toffe mensen.

Wat vond je tot nu toe het leukste evenement?
Bubble ball vond ik fantastisch wijs, maar oh, zo lastig!
Dus misschien was het clubfeest van 2017 met de volksspelen misschien nog wel net iets meer mijn ding.

Welk stereotype over badminton wil je graag de wereld uit?
Sommige mensen vinden badminton geen echte sport. Ze hebben er vaak een verkeerd beeld van, want het is echt veel intensiever dan de meesten denken.

We hebben in onze club team Vedett, maar jij behoort toch nog net iets meer tot team Orval, nee?
Na het badmintonnen sluit ik graag af met een biertje en nu is dat inderdaad een Orvalletje. Ja, ja, de après-badminton is voor mij toch minstens even belangrijk als het sporten zelf. Na het badmintonnen wil ik graag nog even ‘socializen‘ (amai, wat een hippe woorden, Hendrik!) in de cafetaria bij Luc om de avond af te sluiten.

Mini-Smash for Funners in actie

JBCM-toernooi – alle deelnemers en trainers

Onze jeugd was dit jaar heel goed vertegenwoordigd op het Kersttoernooi. Bij de jeugd valt dit toernooi in het kader van de JBCM-toernooien (Jeugd Badminton Circuit Meetjesland). Enkele sfeerbeelden het JBCM-toernooi en een interview met twee van onze jongste talentjes kun je hieronder terugvinden.

Senne en Michiel

Deze twee jonge enthousiastelingen hadden nog nooit aan een JBCM-toernooi deelgenomen. Na hun allereerste echte match namen we even de tijd om hen een beetje beter te leren kennen en even te luisteren naar hun eerste wedstrijdervaring. De papa heeft stiekem ook een beetje helpen antwoorden 😉

Onze eerste belangrijke vraag voor Senne en Michiel: zijn jullie een tweeling of broertjes?
Ze antwoorden met een glimlach en in koor: “Een tweeling én broertjes!”

Hoe komt het dat jullie beginnen badmintonnen zijn?
Door onze zus, Hanne.

En wat vinden jullie het leukst aan badminton?
Het is zo leuk om op een pluim te slaan in plaats van op een bal. Dat maakt zo een leuk ‘plop’-lawaai.

Wat bedoelen jullie met ‘leuker dan op een bal slaan’?
Papa helpt even: ze spelen momenteel nog tafeltennis in Eeklo, maar ze vinden het hier ook heel erg leuk. Het maakt het voor ons als ouder wel wat gemakkelijker, aangezien Hanne hier al speelt.

Even over naar de vraag van vandaag: wat vinden jullie van het Kersttoernooi en lukken de wedstrijden een beetje?
We hebben nog maar een wedstrijd gespeeld tegen Thibo en Nand en het was supertof!
Papa: het was 21-8 en 21-7 voor Thibo en Nand, maar hun enthousiasme is niet klein te krijgen. (Het bewijs hiervan is overduidelijk op foto terug te vinden.)

En voor wie gaan jullie straks nog het hardst supporteren?
– Een heel erg lange stilte en denkende gezichtjes volgen –
Voor zus!

Enkele sfeerbeelden en actiefoto’s

Nieuwjaarshappening 26 januari

Op 26 januari houden we naar jaarlijkse gewoonte onze nieuwjaarshappening.  We starten de avond zoals gewoonlijk al gezellig op het veld met een spelletje jeneverbadminton. Nadien doen we in dezelfde trend voort in de cafetaria met enkele zelfgemaakte hapjes.

Om 19 uur vangen we de avond op het veld aan met jeneverbadminton. Voor de spelers die dit evenement nog niet kennen: het is badmintonnen waarbij de netrand centraal staat. Wanneer je de netrand raakt en alsnog een punt maakt, mag je even een klein drankje aan de zijkant gaan halen ?
Vanaf half 8 is iedereen welkom in de cafetaria om met z’n allen te genieten van enkele hapjes en natuurlijk ook om even te klinken op het nieuwe jaar!

Zin om een hapje mee te helpen maken?
Laat gerust iets weten aan Manon (manon@smashforfun.be).

Benieuwd naar enkele stereotype badmintonspelers?

Bekijk dan zeker even dit filmpje. Wie weet herken je er wel een paar van?

Badmintonstereotypes