Hoe het allemaal begon…

2000 was een jaar van vele veranderingen en ook Lembeke bleef niet achter. Een groepje fervente sporters ging samen rond de tafel zitten en besloot een eigen badmintonclub op te richten. Een ideaal moment, aangezien ook de nieuwe sporthal in Lembeke zijn deuren opende. Erik De Vrieze, Peter Van den Meersche, Chris De Decker en Monique Vervaet sloegen de handen in elkaar. Al fietsend maakten ze reclame en deelden ze folders uit om zoveel mogelijk volk te ronselen. En met een ledental van 52 schoot de Lembeekse badmintonclub uit de startblokken.

Het grootste obstakel was een passende naam vinden. Heel wat mogelijkheden passeerden de revue, maar tot op vandaag danken we nog altijd Kathleen Thienpont voor de naam Smash 4 Fun. Deze combineert de twee aspecten die wij het hoogst in het vaandel dragen, namelijk sport en amusement. De 4 is bovendien een knipoog naar de vier die de club uit de grond stampten. “Onze club is een joviale club waar leeftijd, uiterlijk en opleiding niet van tel zijn. Iedereen krijgt de kans om zich te ontspannen en te amuseren”, klinkt het bij Monique Vervaet.

Vandaag is onze club zijn kinderschoenen ontgroeid en is de ledenteller de 200 al gepasseerd. Smash for Fun staat op de badmintonkaart! En dit willen we graag ook onderhouden. Niet enkel het ledenaantal is gegroeid, ook onze competitieploegen zijn ondertussen verdubbeld. Deze ploegen zetten zich week na week in om de eer van Smash for Fun te verdedigen en om onze naamsbekendheid ook buiten Oost-Vlaanderen te vergroten.

Door Valerie Bauters

One Thought on “Ontstaan”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *