Speelmoment

Jeugd is de toekomst. Vandaar dat we ook bij Smash for Fun investeren in onze jonge spelers en speelsters. Zij kunnen op woensdag en zaterdag in de sporthal van Lembeke terecht om kennis te maken met badminton. De boog hoeft natuurlijk niet altijd gespannen te staan, dus ook andere sporten zoals basket, voetbal, hockey kunnen ter afwisseling aangeboden worden.

We verdelen onze jeugdspelers in 4 groepen volgens niveau en leeftijd, maar hierop kunnen wel uitzonderingen gemaakt worden (bv. vriendjes van verschillende leeftijd die samen willen blijven…). Alle groepen trainen op woensdag en zaterdag. Wanneer exact is op de pagina: ‘Speeluren‘ terug te vinden.

De jongste groepen (vanaf 9 jaar tot ongeveer 12 jaar) noemen we wit en groen. In eerste instantie leren ze spelenderwijs omgaan met een shuttle en een racket, vervolgens maken ze kennis met de verschillende basisslagen en -technieken onder begeleiding van onze trainers. Het hoofddoel bij deze groep is tonen hoe leuk badmintonnen is.

De oudere groepen noemen we rood en blauw. Bij hen worden de basisslagen verder uitgewerkt en worden nieuwe slagen ingeoefend. Verder komt ook speltactiek aan bod tijdens deze training en krijgen onze spelers de kans om hun eigen speelstijl beter te leren kennen en te verfijnen. Bij deze groep komt ook het spelen van wedstrijdjes meer aan bod. Zo worden alle oefeningen omgezet naar het ‘echte’ werk.

In onze clubkast zijn racketjes voorhanden die door spelers van beide groepen gebruikt mogen en kunnen worden.

Trainers

Onze club is maar liefst zes trainers rijk, een mengeling van zowel jonge als ervaren trainers. Ze hebben allemaal een trainerscursus gevolgd en het VTS-diploma van “Initiator badminton” behaald, en proberen de jeugdspelers op een leuke en enthousiaste manier de verschillende slagen en technieken aan te leren. Onze trainers stellen zich graag even aan u voor.

JBCM-toernooien

Smash for Fun stelt zich met trots voor als een van de nieuwe organisatoren van JBCM-toernooien. JBCM staat voor Jeugd Badminton Circuit Meetjesland. De bedoeling van dit initiatief is om jonge spelertjes de kans te geven zich te meten aan andere spelers, maar ook om op een leuke, sportieve manier in contact komen met ‘toernooitjes’, zonder dat hierbij een bepaald niveau vereist is. We moedigen elke speler aan deel te nemen, want vooral een leuke match spelen en supporteren voor elkaar staat hier centraal.

Elke maand vindt er op een van de deelnemende locaties in Oost-Vlaanderen (Waarschoot, Sint-Laureins, Aalter en Lembeke) een JBCM-toernooi plaats. Wij roepen dan ook onze jeugdspelers op om mee te doen aan deze toernooien, die een mooie gelegenheid zijn om bij te leren en spelers van andere clubs te leren kennen.

Lidgeld

Voor een volledig seizoen, dat loopt van 1 januari tot 31 december, betaal je amper 95 euro . Dit omvat: verzekering, lidgeld bij Badminton Vlaanderen en lidgeld bij Provinciaal Badminton Oost-Vlaanderen, trainersvergoedingen, de zaal, licenties, coaching op toernooien, … We garanderen voor 95 euro training op zaterdag, indien de zaal vrij is kunnen we ook op woensdag training aanbieden. We maken géén onderscheid in het lidgeld indien je 1 of 2 keer traint per week. Zo vermijden we een administratief kluwen met aanwezigheidslijsten etc. We streven ernaar om iedereen ook op woensdag training te geven, maar soms lukt dit niet door de drukbezette sporthal.

Een herinschrijving gebeurt steeds in december, waar men het bedrag betaalt van een volledig seizoen. Elk nieuw lid schrijft zich in tot het einde van het kalenderjaar. De lidgelden zijn degressief naarmate het seizoen vordert. Voorbeeld: in de maand november betaal je amper nog 1/3 van het jaarlijks lidgeld, omdat je jezelf maar voor 2 maanden inschrijft. Ideaal om je kind eens een paar maanden te laten proeven van badminton!

Maand van inschrijving Januari-maart April-juni Juli-oktober November-december
Lidgeld €95 €75 €50 €30