Wat houdt het in?

Competitie is voor spelers die graag een extra uitdaging op het veld aangaan en bereid zijn om daarvoor meerdere avonden in het jaar vrij te houden. Van zodra je competitie of officiële toernooien speelt, krijg je een ranking (D – C2 – C1 – B2 – B1 – A). Deze geeft jouw niveau weer.

De vaste competitiedag voor de thuiswedstrijden is zaterdag, maar ook op vrijdag kan er sporadisch eens een competitiematch plaatsvinden. Dit wil echter niet zeggen dat er elke vrijdag en/of zaterdag gespeeld wordt. Op een competitieavond worden twee velden per competitieploeg in gebruik genomen. Het aantal beschikbare veldjes voor recreanten is dan hiervan afhankelijk. In de kalender vind je alle thuis- en uitwedstrijden. De wedstrijden op verplaatsing beïnvloeden het aantal beschikbare velden dus niet.

Trainingen

Bij Smash for Fun trainen spelers zichzelf door op speeldagen uitdagende matchen te spelen. Er is geen betere manier om je badmintonspel te verfijnen dan tegen betere spelers te spelen. En zo hebben we er een hele reeks in de aanbieding.

Why so serious?

Competitie spelen bevat dan wel het competitieve aspect, maar naar analogie met onze naam, blijft de goede sfeer centraal staan. Logischerwijze geven spelers zich 100% om de overwinning te behalen, maar een verlies laten we niet aan ons hart komen. Competitie is vooral de perfecte manier om bij te leren en te verbeteren. Wij dragen fair play hoog in het vaandel! Een sporadische boze blik op het veld wordt achteraf weggespoeld op de after-badminton, waarbij mede- en tegenstanders samen een pintje drinken en gezellig napraten.

Supporters zijn bij ons ook altijd welkom! Na elke thuiswedstrijd wordt drank en spijs voorzien. Daar mag je als supporter zeker ook mee van genieten! Aanmoedigingsliederen, vlaggen en banners zijn overigens ook toegelaten.

Competitieploegen

Smash for Fun beschikt over zowel heren- als damesploegen en ook voor gemengde competitie kan je bij ons terecht. Meer informatie over onze huidige teams, zoals de spelers, hun klassement, de resultaten en de ranking, vind je op toernooi.nl.

Elk team beschikt over een ploegkapitein die verantwoordelijk is voor het bijeenroepen van zijn manschappen, het maken van de opstelling, het regelen van vervoer, administratie en versnaperingen voor na de wedstrijd… Interesse om een van onze teams te vervoegen? Via de link vind je alle kapiteins van dienst, bij wie je terecht kan voor vragen. Alles wordt gecoördineerd door onze competitieverantwoordelijke, Glenn Latomme.

Ranking

Sinds 1 augustus 2013 wordt gebruik gemaakt van het nieuwe rankingsysteem. Dit bestaat uit 6 klassementen waarin alle actieve spelers van Badminton Vlaanderen en de LFBB (Waalse liga) zijn opgenomen.

Klassement D C2 C1 B2 B1 A

Elke officiële wedstrijd die je speelt, wordt omgezet in punten die opgenomen worden in het rankingsysteem. Bij elke speler wordt gekeken naar zijn/haar resultaten van de 10 beste toernooien en de 10 beste competitiewedstrijden. De rankings kijken 52 weken terug.

Per jaar zijn er drie evaluatiedata (1 april, 15 juli en 1 december). Op deze data wordt jouw klassement bepaald aan de hand van de laatste rankings. Je verandert in een bepaalde discipline van klassement wanneer je een bepaald aantal punten verzameld hebt.

Klassement D C2 C1 B2 B1 A
120 350 600 1075 2500

Wanneer je begint met competitie of officiële toernooien start je als D-speler. Door verschillende wedstrijden te spelen, verzamel je punten. Wanneer je op een evaluatiedatum 121 punten hebt (120+1), dan stijgt jouw klassement naar C2. Let wel, je hebt een andere ranking voor enkel, dubbel en gemengd.

Meer info vind je op de website van Badminton Vlaanderen.

Lidgeld

Het lidgeld voor onze competitiespelers bedraagt € 120. Hier krijg je heel wat voor terug. Naast de voordelen die de recreanten hebben, zit ook het volgende in dit lidgeld: competitielicentie per speler en per ploeg, extra verzekering, veren shuttles tijdens de wedstrijden, na de wedstrijd een drankje en hapjes en uiteraard: de sfeer van Smash for Fun!

Let op: alleen huidige spelers kunnen zich inschrijven tot competitiespelers. Ben je een recreant en wil je competitie spelen? Super! Laat dit even weten aan Glenn Latomme (glenn@smashforfun.be) en hij bekijkt samen met het bestuur wat we kunnen doen. Spelers die nog nooit in onze club gespeeld hebben, vragen we om eerst als recreant in te schrijven. Bij een nieuw competitieseizoen kunnen we dan bekijken wat mogelijk is.