1

Over ons

Hoe het allemaal begon…

Exact 10 jaar geleden zaten enkelen rond de tafel met als doel een eigen badmintonclub op te richten. Perfecte gelegenheid hiervoor was de opening van een Lembeekse sporthal. Erik De Vrieze, Peter Van den Meersche, Chris De Decker & Monique Vervaet sloegen de handen in elkaar. Al fietsend deelden ze folders, ze maakten voldoende reclame en ze werkten de ideeën verder uit. Tevens kon de club op voldoende steun rekenen van Aline Rijsselaere. Zij stond hen bij met raad en daad.

Het kostte heel wat inzet, zweet en hier en daar een traan om de grens van 50 leden te bereiken. Met 52 nieuwe badmintonners schoten ze uit de startblokken. Nu nog een naam… Heel wat ideeën overleefden de selectie niet: het ging van ‘klop’t er op’ tot de pluimeplukkers. Nu, 10 jaar later danken wij nog steeds Kathleen Thienpont voor de naam ‘Smash 4 Fun’. Het belangrijkste was en is namelijk ontspanning en plezier. Bovendien kunnen we de 4 (lees: ‘for’) beschouwen als een knipoog naar de die-hards die het project op touw zetten.

Ondertussen is de club zijn kinderschoenen ontgroeid. Er zijn enkele competitieploegjes ontstaan, het ledenaantal steeg zienderogen, en met hier en daar een overwinning zetten de leden Smash 4 Fun voorgoed op de kaart. Door de inzet van Geert Verspeel en anderen beschikken we nu ook over enkele A-plus statuten en een aantal jeugdtrainers om het jong talent verder te ontplooien.

“Onze club is een joviale club waar leeftijd, uiterlijk en opleiding niet van tel zijn. Iedereen krijgt de kans om zich te ontspannen en te amuseren”, klinkt het bij Monique Vervaet. “Dat is zeker en vast hét stokpaardje van de club.”

Wat de toekomst betreft, vaart Smash For Fun in rechte koers verder. De volgende tien jaar hopen wij het minstens evengoed te doen… of zélfs beter!

Door Valerie Bauters

Comments

  1. Een terugblik… « Smash for Fun

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *